Duel der titanen op het Kiel De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Duel der titanen op het Kiel

Vince Euvrard 1
Vrijdagavond staat op het Kiel de clash tussen Beerschot en OH Leuven op het programma. Beide ploegen strijden nog volop voor de tweedeperiodetitel en kunnen zich vanavond eigenlijk geen puntenverlies veroorloven. Eerder dit seizoen wonnen de toen dodelijk efficiënte Leuvenaars met 1-2 op het veld van de Ratten.

- De topwedstrijd tussen Beerschot en OH Leuven trapt speeldag 26 af in de Proximus League. 
- Die clash zou wel eens een sleutelmatch kunnen worden in de strijd om de tweedeperiodetitel.
- OHL won de heenmatch in het Olympisch Stadion met 1-2, na doelpunten van Maertens en Mbombo.
- Van den Bergh keert vrijdag voor het eerst terug naar de heimat. Van Hyfte was er op speeldag negen al bij op het Kiel en tekende toen voor een assist. 

Beerschot

Een verplaatsing naar het Olympisch Stadion is voor geen enkele ploeg een lachertje. Op eigen bodem, en met het vurige publiek achter zich, tonen de Mannekes zich immers zo goed als onverslaanbaar. Dat is dit seizoen niet anders. Enkel KVC Westerlo en OH Leuven slaagden er deze campagne in de drie punten te pakken op het Kiel. Lukt het OHL als enige ploeg in de Proximus League om twee keer de volle buit mee te graaien uit Antwerpen?

Vorig weekend pakte Beerschot slechts één puntje op Schiervelde. In een echte reclamewedstrijd voor de Proximus League verdienden de Ratten absoluut de drie punten. Dom en Losada overdreven misschien wel lichtjes in hun reactie na de puntendeling in West-Vlaanderen. De doelpuntenmaker stelde dat zijn ploeg makkelijk met 2-10 had kunnen winnen. De trainer van de Mannekes had het over 120 schoten op doel.

Henry op Beer

De efficiëntie liet Beerschot vorige week vrijdag duidelijk in de steek. Net die efficiëntie zorgde ervoor dat OHL op speeldag negen de drie punten mee graaide op het Kiel. Beerschot begon toen nochtans furieus aan die wedstrijd en eiste de bal op. Na een kleine twintig minuten voetballen, scoorden de bezoekers uit hun eerste mogelijkheid. Maertens verschalkte doelman Vanhamel in twee tijden, na een goeie dieptepas van ex-Beerschotter Van Hyfte.

Van Hyfte op Beer

In het openingskwartier van de tweede periode onderscheidde Henkinet zich twee keer. Eerst op een schicht van Noubissi. Wat later op een poging van Vorogovskiy. Iets voorbij halfweg de tweede helft ontbond de ingevallen Mbombo zijn duivels. Yannis verraste Vanhamel met een heel knap doelpunt. Amper twee minuten later bracht Holzhauser, van op de stip, de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. Na de rode kaart voor Henry trokken tien Leuvenaars de drie punten over de streep.

Mbombo scoort tegen Beer

Vorig seizoen slaagde OH Leuven er niet in iets te rapen op het Kiel. Op de elfde speeldag verloren de Leuvenaars met 3-1 van de Mannekes. In de terugronde bleek Beerschot andermaal te sterk. De Antwerpenaars haalden het toen in eigen huis met 3-2. Op Den Dreef hielden beide ploegen elkaar dat seizoen wel twee keer in evenwicht.

In de heenronde van de vorige campagne was de partij tussen Beerschot en OH Leuven al gespeeld na een goed kwartier. Tissoudali en Noubissi tekenden voor die vroege doelpunten. Snel na de rust diepte Noubissi de voorsprong nog verder uit. Een serieuze bolwassing dreigde, maar Duplus wist de Leuvense eer nog enigszins te redden.

Duplus scoort tegen Beer

Een maand later leek OH Leuven op het Kiel tot twee keer toe terug te keren uit een uitzichtloze situatie. Maar uiteindelijk moesten de bezoekers opnieuw puntenloos huiswaarts. Beerschot trof meteen raak uit de eerste kans: Van Camp bediende Noubissi en die verschalkte doelman Gillekens. Op het kwartier verdubbelde Noubissi de voorsprong van de Ratten. Vijf minuten voor de rust pegelde Tshimanga de aansluitingstreffer binnen.

Vroeg in de tweede periode zorgde Van Hyfte, ondertussen een Leuven boy, voor de derde Antwerpse treffer. Een kwartier voor affluiten, stiftte Maertens stiftte de bal over de uitgekomen Vanhamel. Zo bracht Thieu de Leuvenaars opnieuw in de match. In een prangende slotfase kwam Duplus nog dicht bij de gelijkmaker.

Maertens scoort tegen Beer

In het seizoen ‘17 - ‘18 pakten de Leuvenaars vier op zes op het Kiel. Als we verder teruggaan in de tijd, springt vooral de 1-3 overwinning in het seizoen ‘12 - ‘13 in het oog. Van Goethem opende in die partij de score met een pegel. Geraerts en Gislason bezegelden het lot van de Mannekes.

Karel Geraerts

Beerschot voetbalde tegen KSV Roeselare met: Vanhamel, Prychynenko, Dom, Holzhauser, Ibara, Bourdin, Pietermaat, Vorogovskiy (44’ Brogno), Halaimia (77’ Maes), Tissoudali, Frans (82’ Noubissi).