Zure nederlaag De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Zure nederlaag

Tom Van Hyfte
Beerschot houdt, na een echte cupmatch, de drie punten thuis. Kort na de rust bracht Tissoudali de thuisploeg op voorsprong. Op het uur verdubbelde Frans de bonus voor de Mannekes. De centrale verdediger knikte binnen op hoekschop van Holzhauser. Tien minuten voor affluiten, milderde Van den Bergh met een heel knap doelpunt.

De bezoekers deden goed mee in het openingskwartier van de wedstrijd en dwongen de beste kansen af via Aguemon. De Franse winger mikte twee keer niet ver naast de kooi van Vanhamel. Halfweg de eerste periode stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster: Ibara knalde van schuin voor doel tegen het doelhout. Amper vijf minuten later stuitte Sowah, op aangeven van Aguemon, aan de overkant ook op de paal.

Kenneth Schuermans

Iets voorbij het halfuur probeerde Dom het uit de kluts, Henkinet pakte makkelijk. Dat was meteen het enige schot tussen de palen van de thuisploeg in de hele eerste helft. Net voor rusten, zette Tshimanga goed voor naar Mercier. Xav trapte in de zestien op doel, maar kon niet genoeg kracht zetten op zijn schot. Beide ploegen gingen rusten met 0-0, na een leuk om volgen eerste periode.

Xavier Mercier

Vroeg in de tweede helft verschalkte Tissoudali van dichtbij Henkinet. Een opdoffer voor OH Leuven, dat nochtans goed stond achterin en weinig of niets weggaf. Op het uur volgde een nieuwe koude douche voor de Leuvenaars. Frans knikte binnen op een hoekschop van Holzhauser. Kort daarop besloot Tissoudali op de paal.

Thomas Henry

Twintig minuten voor affluiten, zweefde Henkinet een knal van Holzhauser uit zijn doel. Aan de overkant probeerden Henry en Maertens het, maar de bal wou er maar niet in. Meteen daarop bracht Vanhamel redding op een knal van de ingevallen Perbet. In de 80ste minuut pakte Van den Bergh uit met een heel knap doelpunt. Zo bracht de ex-Beerschotter zijn nieuwe werkgever opnieuw in de wedstrijd. In de absolute slotfase draaide Mercier nog een vrijschop naast.

Jan Van den Bergh

Op de voorlaatste speeldag van de Proximus League ontvangt OH Leuven aan Den Dreef al opnieuw Union Saint-Gilloise.