Brilscore voor Beloften De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brilscore voor Beloften

Beloften KRC Genk 1
De Leuvense Beloften hielden maandagavond, voor de derde keer al dit seizoen, Racing Genk in bedwang. Scoren lukte niet voor het team van coach Gunter Vandebroeck. Nu volgen er oefenwedstrijden tegen eerst Hades en later KVK Tienen.

De thuisploeg verdiende zeker een voorsprong aan de rust na een goeie eerste helft. “We startten goed aan de wedstrijd en toonden een prima mentaliteit”, zegt Gunter Vandebroeck. “We voetbalden compact en brachten dominant en goed voetbal. De scheidsrechter floot onze mogelijkheden telkens af voor buitenspel. In die fases hadden we het net wat beter moeten doen, al heb ik ook wel mijn twijfels bij de correctheid van al de beslissingen van de scheids.”

Beloften KRC Genk

Op het halfuur tekende OH Leuven voor de beste kans in de eerste periode. De Genkse doelman redde knap op een schot van Vekemans, na een goeie Leuvense combinatie.  Net voor de rust kregen de Genkies een strafschop voor een lichte trekfout van Laes in de zestien. Ravet keek de bal naast. “Tevreden over onze eerste helft”, vat Vandebroeck de prestatie van zijn jongens voor de rust nog eens kernachtig samen.

Gunter Vandebroeck

Vroeg in de tweede periode trapte Laes in één tijd over doel, na een vrijschop van Gillekens tegen de muur. “Een uitstekende kans om op voorsprong te komen”, aldus Vandebroeck. Nadien ging het wat moeizamer en bleven grote kansen uit. “De vermoeidheid sloop er wat in bij enkele jongens”, legt Gunter uit.

We misten wat efficiëntie om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Gunter Vandebroeck

Daardoor kreeg Genk wat meer ruimte en ook meer grip op de wedstrijd. Halfweg de tweede periode moest Ravet zich strekken op een goed schot van buiten de zestien. Een kwartier voor affluiten, kreeg Leliendal een tweede gele kaart na een trap op Ulvan. Kort daarop bracht Vandebroeck met Kyere een extra aanvallende kracht.

Oregan Ravet

In de slotfase rook de thuisploeg de zege. De Genkse goalie redde eerst miraculeus op een poging van Vekemans, na een goeie center van Laes. Wat later kon de bal twee keer op de stip. Gillekens werd gehaakt in de zestien en kort daarop raakte een Genkse verdediger de bal met de hand op een poging van Ulvan.

“Ik ben tevreden met de prestatie van de jongens. Jammer dat we wat efficiëntie misten. De scheidsrechter floot een aantal fases zeker niet in ons voordeel.  Dat gelijkspel maakt dat we noch een goeie, noch een slechte zaak doen in het klassement.  Ik vind het wel knap dat we geen enkele van onze drie ontmoetingen tegen Genk verloren. Zo tonen we toch dat wij als club uit 1B zeker onze plaats hebben op het allerhoogste niveau.”

Beloften KRC Genk

Geen competitie voor de Beloften volgende week maandag. De jongens van coach Vandebroeck oefenen tegen Hades en KVK Tienen. Zo stomen ze zich klaar voor de resterende zes wedstrijden. “Dat worden zes finales. We beginnen eraan tegen Club Brugge, waar we dit seizoen nog niet van verloren.”

OH Leuven: Ravet, Talay (75’ Ulvan), Gillekens, Ouedraogo, Laes, Jochmans (80’ Kyere), Asante (86’ Bahaid), Lemti, Sula, Allemeersch, Vekemans.