Mixed feelings bij onze vrouwen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Mixed feelings bij onze vrouwen

OHL Dames 1
OHL Vrouwen verloor vrijdag thuis met 1-3 tegen een fysiek sterk en efficiënt KRC Genk. Jong OHL pakte zaterdag in Massenhoven wel de drie punten.

De Leuvense vrouwen startten sterk met een doelkans in de openingsminuut. Nadien nam een fysiek sterk KRC Genk de wedstrijd in handen. De bezoekers toonden zich sterker in de duels. Op het halfuur kwamen de Genkse vrouwen op voorsprong. Nog voor de rust verdubbelde de Genkies de voorsprong.

OHL Dames

OHL startte goed aan de tweede periode en scoorde op het uur de aansluitingstreffer via Eurlings op een hoekschop. Wat later kreeg Eurlings zelfs de kans om gelijk te maken, maar dat lukte net niet. Twintig minuten voor affluiten, viel het doelpunt aan de overkant.

OHL Vrouwen: Van Den Bergh, Michiels (79’ Baldewijns), Van Poppel, Hellinx, Bouker (86’ Hannecart), Corbeels, Mertens, Gomboso, Wiard (44’ Janssens), Eurlings, Janssens.

Derde overwinning op rij
Jong OHL is ‘on fire’. De Leuvense meisjes pakten de volle buit op het veld van VC Massenhoven en halen zo negen op negen. De Leuvense dominantie werd pas in de tweede helft beloond. In de eerste periode creëerden de bezoekers een aantal uitstekende kansen, maar ze werkten die toen nog niet af tegen Massenhoven dat een stug blok vormde.

Jong OHL

Vroeg in de tweede periode dweilde Nierynck de flank af. Ze bediende Hannecart en die trapte Jong OHL op voorsprong met haar vierde doelpunt in drie wedstrijden. Cattoor omspeelde halfweg de tweede periode de keepster van Massenhoven en legde de geruststellende 0-2 binnen. Tien minuten voor het einde toch nog even stress, na een miscommunicatie tussen de Leuvense doelvrouw en haar verdediging. Jong OHL trok de 1-2 overwinning toch over de streep.

Jong OHL: Lambert, Maelfait, Van Doren, Rillaerts (76’ Verboomen), Cattoor (70’ Dejardin), Meyers, Devillé, Nierynck, Hannecart (76’ Bongaerts), Janssens, Asselberghs.

Vrijdag trekt OHL Vrouwen naar Gent. Daags nadien ontvangt Jong OHL Zwevezele.