Oefenpot eindigt op brilscore De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Oefenpot eindigt op brilscore

Oliver Myny 1
Aan de Korbeekdamstraat speelden OH Leuven en KV Kortrijk maandagmiddag 0-0 gelijk. De thuisploeg creëerde de beste kansen, maar raakte niet voorbij doelman Bruzzese.

Kortrijk-coach Vanderhaeghe bracht met jongens als Bruzzese, Hines-Ike, Azouni, Ajagun, Hornby, Kage en Ezekiel spelers aan de aftrap die in minstens de helft van de wedstrijden in de reguliere competitie in actie kwamen voor KV Kortrijk. Bij OH Leuven maakte Croizet zijn comeback. De Fransman pikte 45 minuten mee en liet daarin bij vlagen zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Het spreekt voor zich dat Yohan nog wat ritme mist na zijn lange inactiviteit.

Yohan Croizet

Het bleef lang wachten op het eerste doelgevaar. Dat kwam er pas na 25 minuten. Een bedrijvige Tucic zette een goeie combinatie op met Myny, maar trapte dan binnen het bereik van doelman Bruzzese. Meteen daarop ging Croizet zijn kans. Het schot van de creatieve middenvelder ging voorlangs.

Tien minuten voor de rust ontzette Hornby, na een knappe individuele actie van Borges. De vinnige Canadees bracht veel diepgang in het spel van de Leuvenaars. In de slotfase van de eerste periode besloot Raemaekers nog naast doel op vrijschop.

Tristan Borges

Croizet bleef na de rust in de kleedkamer. In zijn plaats kwam Asante. In het openingskwartier van de tweede helft forceerde OH Leuven twee uitstekende kansen. Borges legde eerst achteruit na een goeie actie, Tucic trapte op Bruzzese. Meteen daarop knalde Myny randje zestien op de Kortrijk-doelman. Tucic mikte te hoog in de herneming. Myny zag wat later zijn schot in de korte hoek afgeweerd door Bruzzese. Aan de overkant kraakte Hornby zijn schot toen hij zich in een kansrijke positie bevond.

Milan Tucic

Net voorbij het uur haalde Euvrard zeven jongens naar de kant. In hun plaats draafde jong geweld op. De net ingevallen Allemeersch probeerde het van ver, Bruzzese klemde in twee tijden. Halfweg de tweede helft maakte Keet een schotje van Ajagun onschadelijk. Bruzzese deed hetzelfde met een poging van Sula.

In de slotfase van de oefenpot tegen de Kortrijkzanen knalde Vekemans op Bruzzese, Gilis kon in de rebound de winning-goal niet potten. Zo eindigde de wedstrijd op een brilscore. De manschappen van Euvrard hadden net iets meer verdiend.

Daan Vekemans

OH Leuven: Keet, Ngawa, Hubert (61’ Gillekens), Ouedraogo, Myny (61’ Vekemans), Borges (61’ Gilis), Raemaekers (61’ Patris), Lemti (61’ Sula), Tucic (61’ Allemeersch), Laes (61’ Gaye), Croizet (46’ Asante).

KV Kortrijk: Bruzzese, Hines-Ike, Azouni, Rougeaux, Ajagun, Hornby, Kage, Gueye Batsula, Ezekiel, Kovacevic.

Hieronder vind je de beste kansen uit de wedstrijd terug:

Video

Samenvatting OHL-Kortrijk (vriendschappelijk)

OHL speelde maandag in Oud-Heverlee een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Kortrijk. OHL had de beste kansen, maar bleef steken op 0-0.