Joachim doet OHL dood De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Joachim doet OHL dood

Amir Lemti
Virton hield de drie punten thuis tegen OH Leuven. Lapoussin bracht Virton op het kwartier op voorsprong. In het slot van de eerste periode bouwde Ribeiro de bonus uit. Perbet lukte op het uur de aansluitingstreffer. Een kwartiertje voor het einde trapte Joachim de 3-1 tegen de netten. Hij zette ook de 4-1 op het scorebord.

Op het kwartier scoorden de Luxemburgers uit hun eerste kans. Henkinet bokste een vrijschop van Ribeiro eerst nog wel weg, maar Lapoussin trof raak in de herneming. De bezoekers antwoordden pas op het halfuur. Tucic kopte een metertje of twee naast de kooi van Moris, na een vrijschop van Myny.

Olivier Myny

Tien minuten voor de rust zonderde Lapoussin een bedrijvige Ribeiro af voor Henkinet. De Leuvense goalie bracht knap redding. Kort voor de pauze verdubbelde Ribeiro de voorsprong van de Luxemburgers, na goed voorbereidend werk van Ramalingom.

Yannis Mbombo

Kotysch bleef tijdens de rust binnen. In zijn plaats kwam Ouedraogo. OHL tekende voor het eerste gevaar van de tweede helft. Laes zwiepte goed voor, Mbombo trapte een half metertje naast. Op het uur maakte Croizet zijn comeback bij OHL. Ook Perbet maakte zijn opwachting. De Franse topschutter kopte amper één minuut later de 2-1 binnen, op aangeven van Myny.

Jérémy Perbet

Aan de overkant pakte Claes uit met een pegel, Henkinet tikte de bal tegen de deklat. Een kwartiertje voor affluiten, was het dan toch raak voor Virton. Lapoussin zette voor en de ingevallen Joachim tikte binnen. In blessuretijd zette Joachim de 4-1 eindscore op het bord.

Laurent Henkinet

Vanaf zaterdag 12u kunnen de Leuvense fans hun ticket voor de thuiswedstrijd van de dubbele promotiefinale online bemachtigen. Dit op voorwaarde dat ze in het ticketingsysteem geregistreerd zijn vóór augustus 2018. De ticketingcontainer opent zondag haar deuren van 14u tot 18u. Hier vind je alle info terug over de finales.