Weken van de waarheid De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Weken van de waarheid

Amir Lemti 1
Drie punten. Voor minder zakken de Beloften maandagavond niet af naar Diksmuide. De voorbije drie wedstrijden tegen de West-Vlamingen eindigden telkens in een gelijkspel.

- OH Leuven wil vanavond de volle buit mee graaien tegen Club Brugge.
- Coach Vandebroeck zet zijn spelersgroep op scherp door te stellen dat het belangrijke weken worden in de laatste rechte lijn van de competitie.
- Raemaekers moet forfait geven met een enkelblessure. Ook Bahaid en Toure zijn out voor de partij tegen Club Brugge. 

Brent Laes

De Leuvense Beloften spelen maandagavond voor de vierde keer al dit seizoen tegen Club Brugge. Dat doen ze niet op het grasveld van Knokke-Heist, maar op het kunstgrasveld van Diksmuide.

In de voorbije drie confrontaties met de Bruggelingen leek OH Leuven telkens op weg naar de overwinning. Maar evenveel keer gaven de jongens van coach Vandebroeck het alsnog weg. Dat mag vanavond niet opnieuw gebeuren.

Toon Raemaekers

“We staan voor belangrijke weken in de laatste rechte lijn van de competitie. Het is een cliché, maar elke wedstrijd is nu een finale voor ons”, zegt Gunter Vandebroeck. “Daarom moeten ons rendement en onze efficiëntie de hoogte in. Dat kan alleen als we vrij zijn in ons hoofd en ons 110% focussen. Spelers moeten voor elkaar door het vuur willen gaan.”

“Als we vanavond het veld opgaan, laten we alles achter ons. Met de juiste winnaarsmentaliteit en de nodige zakelijkheid en sérieux kunnen we ons doel bereiken. En dat mag niet minder zijn dan de drie punten”, klinkt het resoluut bij Vandebroeck.

Thierno Gaye

De Leuvense coach kan niet rekenen op Raemaekers. Toon sukkelt met een enkelblessure en moet forfait geven voor de match tegen Club Brugge. Bahaid heeft nog teveel last van een blessure aan de voet, na een contact op training. Toure is out met een spierletsel.

Vandebroeck kiest uit: De Schrevel, Bayo, Ulvan, Geens, Mindombe, Sula, Asante, Mauen, Patris, Keita, Jochmans, Allemeersch, Struys, Taildeman, Kyere, Vekemans, Gaye, Gilis.