Beloften onderuit in Diksmuide De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften onderuit in Diksmuide

Kyere
Twee vroege tegendoelpunten in elke helft nekten de Leuvense Beloften maandagavond tegen Club Brugge. Gilis viel halfweg de eerste helft uit met een hielblessure.

Al na drie minuten voetballen in oefencomplex De Pluimen in Diksmuide was OHL op achtervolgen aangewezen. De Cuyper trapte, randje zestien, in één tijd binnen. “Daar sta je dan met je goeie bedoelingen”, zucht coach Gunter Vandebroeck.

Ondanks die vroege opdoffer, knokten de Leuvense jonkies zich toch goed in de wedstrijd. Vooral Kyere zorgde op de linkerflank voor gevaar. Derrick werd in het openingskwartier ook een keer foutief afgestopt in de zestienmeter, maar de scheidsrechter zag daar geen graten in.

Drin Sula

Halfweg de eerste periode viel Gilis geblesseerd uit, na een contact op de hiel. Woensdag moet een echo de ernst van die blessure uitwijzen. De Leuvenaars zetten best een aantal goeie acties op, maar de laatste pas ontbrak telkens. De bezoekers kwamen wat later goed weg met een kopbal voorlangs van de Bruggelingen. Net voor de pauze trapte de thuisploeg nog eens voorlangs vanuit een kansrijke positie.

“Tijdens de rust vroeg ik de jongens om wat meer te passen over de grond en de diepte te zoeken in de rug. Ik vond ons wat stereotiep voetballen in de eerste helft”, zegt Vandebroeck. Maar net als in de eerste helft, slikte zijn team ook na de rust al snel een doelpunt.

Daan Vekemans

De bezoekers antwoordden via enkele goeie acties van Gaye en Kyere op de beide flanken. Vekemans kwam ook eens alleen voor de Brugse goalie, maar kreeg bij de controle de bal ongelukkig tegen zijn hand. In het slotkwartier kopte Geens naast op hoekschop. Vekemans en Sula deden iets te weinig met twee vrijschoppen.  

Thierno Gaye

“Club Brugge bracht meer kwaliteit in de zestienmeter”, geeft Vandebroeck ruiterlijk toe.  “Wij voetbalden te stereotiep en konden te weinig verrassen. We zijn blijven proberen tot de laatste minuut. Da’s wel positief.”

“Maar die 2-1 viel maar niet en zo raakten we moeilijk terug in de wedstrijd. Er is werk aan de winkel. Thuis tegen Standard Luik krijgen we een nieuwe kans”, kijkt de Leuvense coach al vooruit.

Gunter Vandebroeck

OH Leuven: De Schrevel, Gaye, Patris, Geens, Mauen (76’ Keita), Ulvan (46’ Allemeersch), Asante, Jochmans, Gilis (21’ Sula), Vekemans, Kyere.