Alles kan nog! De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Alles kan nog!

Team
OH Leuven verloor zondagmiddag met het kleinste verschil op het Kiel. Met die uitslag in de heenwedstrijd van de dubbele promotiefinale mogen de Leuvenaars zeker niet mopperen. Halfweg de eerste helft zette Tissoudali de thuisploeg op voorsprong. Henkinet hield zijn ploeg nadien een paar keer in de wedstrijd met enkele knappe reddingen.

Henkinet pakte al meteen uit met een knappe redding in de openingsminuten en behoedde de bezoekers zo voor een snelle achterstand. De Leuvenaars antwoordden met een schotje van Henry, dat vrij ver naast de kooi van Vanhamel ging. Net voor het kwartier onderscheidde de Leuvense doelman zich opnieuw. Hij tikte een kopbal van Dom over doel, na een hoekschop van Holzhauser. Kort daarop probeerde Henry de bal in doel te plaatsen, Vanhamel had het doorzien en klemde.

Laurent Henkinet

Na twintig minuten voetballen, ging de bal tegen de deklat op hoekschop van Sowah. Pech voor de Leuvenaars, want meteen daarop trof Tissoudali wel raak aan de overkant. De thuisploeg rook nu bloed en Prychynenko testte de vuisten van Henkinet. Op het halfuur verzuimde Noubissi de voorsprong van de Mannekes te verdubbelen. Henkinet pakte enkele minuten later opnieuw uit met een knappe reflex op een nekslag van Dom.

Jan Van den Bergh

In de openingsminuut van de tweede periode talmde Tissoudali, alleen voor Henkinet, net te lang om af te drukken. Frans kopte in diezelfde fase over doel. Na vijf minuten in de tweede periode moest Ngawa geblesseerd naar de kant. In zijn plaats kwam Hubert. Meteen de tweede wissel bij OHL, want Aguemon was er al ingekomen voor Tshimanga.

Derrick Tshimanga

Op het uur stiftte Henry de bal op het dak van het doel, na een knappe ren van Duplus. Tien minuten later hield Henkinet met een knappe redding Noubissi van een doelpunt. Aan de overkant kreeg Maertens een goeie kans. Thieu trapte iets te zwak in de handen van Vanhamel. Aguemon kwam tien minuten voor affluiten goed naar binnen, maar besloot dan over doel. Meteen daarop kreeg Henry de beste kans in de partij voor de Leuvenaars. Thomas verlengde een flankvoorzet van Aguemon met het hoofd op doelman Vanhamel. In de slotfase zag de ingevallen Mercier zijn schot knap gered door de Beerschotdoelman.

Perbet & Maertens

Zaterdag 14 maart vindt in het King Power at Den Dreef Stadion de terugwedstrijd plaats van de dubbele promotiefinale. Om 20u30 kruisen OH Leuven en Beerschot dan voor de zesde keer al dit seizoen de degens.