Euvrard: “Gezondheid prioriteit nu” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Gezondheid prioriteit nu”

Vince Euvrard 1
Zowat 48 uur voor aanvang van de terugwedstrijd van de dubbele promotiefinale tegen Beerschot sloeg het coronavirus ook in de voetbalwereld genadeloos toe. In deze onwezenlijke tijden proberen de spelers van OHL hun conditie te onderhouden met individuele programma’s. Zo stomen de manschappen van coach Euvrard zich klaar om, hopelijk relatief snel, hun promotiedroom alsnog waar te maken.

- De spelers van OHL kregen een individueel oefenprogramma mee om hun conditie en kracht maximaal te onderhouden.
- De buitenlanders in de kern blijven in België. Zo kunnen ze het best opgevolgd worden.
- Vince Euvrard houdt via online videomeetings dagelijks contact met zijn spelers en staf.
- De Leuvense oefenmeester benadrukt dat de gezondheid van de spelers, de stafleden en hun naasten nu voorop staat.

OHL Samen sterker

“Tot vorige week donderdag zag de trainingsweek er heel normaal uit”, vertelt Vince Euvrard aan de telefoon. “Die donderdagmorgen werkten we een trainingssessie af met het idee dat we twee dagen later de finale zouden spelen. Plots ging het heel erg snel en volgden de boodschappen elkaar op. Eerst zouden we voetballen met publiek maar zonder eters, nadien veranderde dat in spelen in een gesloten stadion, vervolgens liet de burgemeester van Leuven weten dat hij de veiligheid in zijn stad niet kon garanderen en tot slot stelde de Pro League alle wedstrijden uit”, doet Euvrard het verhaal.

Toen vrijdagmorgen duidelijk werd dat er daags nadien niet zou gevoetbald worden, gaf de Leuvense oefenmeester zijn spelers drie dagen vrij. “Dat gaf mij de kans om, via online videomeetings, met onze dokter en de technische staf te bekijken hoe we best reageren in deze ongeziene tijden. We wilden eerst nog in kleine groepjes van 5 à 6 spelers trainen. Maar dat idee hebben we maandagochtend laten varen”, vertelt Vince.

Vince Euvrard

“De gezondheid van de spelers staat immers voorop. Bovendien moeten ook wij, net als elke burger in dit land, verantwoordelijkheidszin en solidariteit tonen. Hopelijk kunnen we zo drama’s vermijden zoals in China en Italië. We zijn dan ook snel overgeschakeld op een individueel programma voor elke speler. Voorlopig bekijken we het week per week, in afwachting van meer duidelijkheid.” 

Net als elke burger in dit land moeten ook wij nu verantwoordelijkheidszin tonen. Vince Euvrard

De buitenlandse spelers van OHL blijven in België. “We houden iedereen hier. Dat doen we onder andere uit gezondheidsoverwegingen”, legt Euvrard uit. “Zo kunnen we onze spelers ook het best opvolgen. Dit land beschikt bovendien over heel goeie ziekenhuizen en faciliteiten. Nog eens, de gezondheid van de spelers en van hun naasten is nu onze prioriteit.”

Sowah

Ongeziene tijden vergen de nodige creativiteit. De technische staf probeert de spelersgroep zowel fysiek als mentaal voor te bereiden op de terugkeer tussen de krijtlijnen. Maandagochtend vonden er videoconferences plaats met de staf. Nadien waren de spelers aan de beurt. “Onze dokter heeft de spelers gewezen op de ernst van de situatie en de noodzaak om zich te houden aan de maatregelen die de overheid heeft opgelegd. Ondertussen proberen we zaken te zoeken om spelers te blijven ondersteunen, ze beter te maken, competitief te houden. We proberen te vermijden dat dit een verloren periode wordt.”

Vince Euvrard

Niemand weet wanneer Koning Voetbal opnieuw vrij spel zal krijgen. Doelgericht toewerken naar een datum, kan op dit moment dan ook niet. “Het heeft geen zin ons nu te verliezen in speculaties. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk”, stelt Euvrard terecht. “Hopelijk krijgen we meer duidelijkheid na de vergadering van UEFA op dinsdag en de Pro League op woensdag.”