Bloed geven, redt levens De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Bloed geven, redt levens

OHL HELPT
Het Rode Kruis kan, door de impact van het coronavirus, op een pak minder bloeddonoren rekenen. Nochtans is het doneren van bloed levensnoodzakelijk. Daarom roepen we de OHL-fans op volgende week bloed te geven op het Sportkot.

- OHL roept zijn fans op bloed te geven. Zeker in deze ongeziene tijden is het doneren van bloed van levensbelang.
- Bloed doneren kan van 23 tot en met 26 maart op het Leuvense Sportkot. Donoren kunnen ook elke weekdag terecht in het UZ Gasthuisberg.
- Er gelden nu extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld social distancing. Dat maakt zowel bloed geven als bloed krijgen superveilig.


Bloeddonoren vinden minder makkelijk de weg naar het ziekenhuis. Nochtans is er geen enkele reden om in deze ongeziene tijden geen bloed te doneren. Zowel de donoren als de medewerkers van het Rode Kruis genieten immers maximale bescherming. Bloed geven kan enkel nog op afspraak, zodat de maatregel van social distancing steeds geldt.

Bloed geven, blijft levensnoodzakelijk. Daarom roepen we de OHL-fans op in te gaan op de oproep van het Rode Kruis. Van maandag 23 maart tot en met donderdag 26 maart vindt op het Leuvense Sportkot een tijdelijke bloedinzameling plaats. Onze fans kunnen ook steeds terecht in het donorcentrum Leuven in het UZ Gasthuisberg. Redt een leven en geef bloed. Meer dan ooit zijn we #samensterker.

Bloed geven op het Sportkot
Van maandag 23 maart tot en met donderdag 26 maart kun je, telkens van 11u tot 17u, bloed geven op het Sportkot. Ga daarvoor naar het Gymnasium (de grote zaal) van het Universitair Sportcentrum KU Leuven op de Tervuursesvest 101 in Heverlee.

Het Rode Kruis vraagt online een afspraak te maken via: https://bloedinzameling.rodekruis.be. Zo kunnen donoren maximaal gespreid worden. Je bevestigingsmail geldt als legitimatie voor je verplaatsing. 

Bloed doneren in het UZ Gasthuisberg
Woon je dichter bij het Donorcentrum Leuven op de Campus van Gasthuisberg? Ook daar kun je bloed geven en dat op alle weekdagen.

Check hier alle info. Maak online een afspraak of via het gratis nummer 0800 777 00.