Terugblik seizoen: deel 4 De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Terugblik seizoen: deel 4

Thomas Henry 1
Door het coronavirus ligt het voetbal stil in zowat de hele wereld. We blikken dan maar terug op de erg goeie campagne van OH Leuven. Dat doen we met enige weemoed, maar vooral met veel trots. Hieronder herbeleef je onze laatste zeven wedstrijden van de reguliere competitie.

Ongelukkige thuisnederlaag
Net voor het kwartier legde Özer in de zestien Duplus neer. De Westelse doelman zette zijn fout recht door de elfmeter van Henry te stoppen. Op het halfuur klom Westerlo op voorsprong via een afgeweken vrijschop van Brüls. Net voor het rustsignaal trof Mercier raak met een knap vrijschopdoelpunt van op zowat 20 meter.

Mercier scoort tegen Westerlo

Vrij vroeg in de tweede helft scoorde Dewaele uit de kluts, na een Westelse hoekschop. De bezoekers kropen in een egelstelling en OH Leuven raakte amper nog aan uitgespeelde doelkansen. Diep in blessuretijd zette de ingevallen Janssens de eindscore op het bord.

Net niet op Daknam
Benchaib bracht de Waaslanders al na tien minuten voetballen op voorsprong op Daknam. De bezoekers antwoordden met een vrijschop van Mercier tegen de paal. Doelman Defourny toonde zich zeer attent op pogingen van Maertens, Henry en Aguemon.

Yanick Aguemon tegen Lokeren

Na 20 minuten in de tweede periode knalde Henry de Leuvenaars langszij. Net vóór dat doelpunt had de Wase doelman redding gebracht op een schot van Maertens. Amano kopte tegen de deklat en in de slotfase scoorde Perbet. Helaas stond de goaltjesdief millimeters buitenspel.

Dan toch nog eens de volle buit
Halfweg de eerste periode gingen zowel Keita als Hubert in de fout en dat strafte Nouri genadeloos af. Enkele minuten later bracht Van Hyfte de Leuvenaars langszij, op aangeven van Mercier. Amper één minuutje later zorgde Henry voor de 2-1. De Franse topschutter duwde binnen, na een goeie voorzet van Sowah.

Henry scoort tegen Roeselare

Casagolda had een goed kwartier voor het einde de gelijkmaker aan de voet. Casa raakte niet voorbij Keet. Aan de overkant weigerde Henry de wedstrijd dood te maken. In de slotfase behoedde Keet zijn ploeg voor de puntenverlies, toen hij zich voor Nouri gooide. 

Ruime thuisoverwinning
Van den Bergh bracht zijn nieuwe werkgever net voor het halfuur op voorsprong. Hij knikte een gemeten voorzet van Aguemon voorbij Svedkauskas. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Tshimanga de Leuvense bonus met een ware schicht.

Tshimanga scoort tegen Lommel

Vroeg in de tweede periode kopte Maertens maar net naast op aangeven van Mercier. Een kwartiertje voor affluiten, klemde Keet in twee tijden een schot van Brebels. Kort daarop knalde Maertens van dichtbij over. In de slotfase zette Perbet, die Henry was komen vervangen, de kers op de Leuvense taart.

Nederlaag op het Kiel
Op Valentijn slaagde OH Leuven er in een echte cupmatch niet in om punten te sprokkelen op het Kiel. In een leuk om volgen eerste helft stuitten beide ploegen tegen het doelhout. Eerst knalde Ibara, van schuin voor doel, tegen de deklat. Wat later mikte Sowah, op voorzet van Aguemon, tegen de paal.

Sowah tegen de paal op het Kiel

Kort na de rust bracht Tissoudali de thuisploeg op voorsprong. Op het uur verdubbelde Frans de bonus voor de Mannekes. De centrale verdediger knikte binnen op hoekschop van Holzhauser. Tien minuten voor affluiten, milderde Van den Bergh met een heel knap doelpunt.

Brusselaars winnen knotsgekke wedstrijd
Net voor het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong via een afgeweken schot van Nielsen. Amper vijf minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Van Hyfte stak perfect diep voor Henry en die duwde de gelijkmaker binnen. Voor de rust scoorden de Unionisten nog twee keer langs eerst Sigurdarson en wat later Bah.

Henry scoort tegen Union

Halfweg de tweede periode knalde Maertens de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. Enkele minuten later kopte Henry de 3-3 voorbij doelman Kristiansen. Kort daarop tekende Teuma aan de overkant voor de 3-4. In blessuretijd zette Teuma de kroon op het werk met een strafschopdoelpunt.

Nederlaag als afsluiter reguliere competitie
Coach Euvrard liet in de Gaume heel wat jongens rusten met het oog op de heenwedstrijd van de dubbele promotiefinale tegen Beerschot. Op het kwartier scoorden de Luxemburgers uit hun eerste kans. Henkinet bokste een vrijschop van Ribeiro eerst nog weg, Lapoussin trof raak in de herneming.

Henkinet tegen Virton

Kort voor de pauze verdubbelde Ribeiro de voorsprong van de Luxemburgers, na goed voorbereidend werk van Ramalingom. Op het uur kopte de net ingevallen Perbet de 2-1 binnen. Een kwartiertje voor affluiten tikte de ingevallen Joachim binnen op aangeven van Lapoussin. In blessuretijd zette Joachim de 4-1 eindscore op het bord.