Promotie afdwingen op het veld nadat nietigverklaring competitie is vermeden De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Promotie afdwingen op het veld nadat nietigverklaring competitie is vermeden

King Power at Den Dreef Stadion
Volgend seizoen voetballen er zestien teams in de Jupiler Pro League. Waasland Beveren degradeert naar de Proximus League en OH Leuven en Beerschot worden verplicht onder elkaar uit te maken wie promoveert. Da’s, kort geschetst, wat er vandaag uit de bus viel op de Algemene Vergadering van de Pro League.

OHL neemt akte van die beslissing, maar is van oordeel dat er betere scenario’s op de tafel lagen de voorbije dagen. De club zal er alles aan doen om de promotie op het veld af te dwingen. OH Leuven heeft altijd al gezegd dat het de voorkeur gaf aan het behalen van de promotie op het veld. De club had echter gehoopt dat de uitzonderlijke omstandigheden van de corona-pandemie ook in het voetbal aanleiding zouden geven tot solidariteit. Helaas.

We zijn blijkbaar, samen met Beerschot, het enige team waarbij de gezondheid van de spelers niet primeert. Nochtans een punt dat de Pro League had aangehaald als een belangrijk element bij het stopzetten van de competitie.

De nietigverklaring van de competitie werd vrijdag nipt vermeden, een scenario waarin we zelfs geen kans zouden gekregen hebben op promotie.

We kunnen en zullen onder geen beding het scenario aanvaarden waarin KVC Westerlo in onze plaats zou promoveren. Dit hebben we duidelijk gemaakt tijdens de Algemene Vergadering en ook laten acteren.

Deze week hebben we kennis gemaakt met de gitzwartste en donkerste kanten van het Belgische voetbal. We moeten echter verder. De club recht nu de rug. We gaan met iedereen samen, stap voor stap, er alles aan doen om de promotie af te dwingen op het veld. We willen dit doen voor iedereen die OH Leuven een warm hart toedraagt en nog gelooft in het voetbal als een sport met waarden en normen.

Onze spelers onderhielden de voorbije twee maanden hun conditie. Ze hadden daarbij steeds slechts één doel voor ogen: indien nodig op sportieve basis promoveren naar de Jupiler Pro League. De beslissing van de Algemene Vergadering verandert daar niets aan. Ons plan blijft ongewijzigd. Onze droom levendig.

Het pad dat moet leiden naar het vervullen van die droom is op dit moment erg onduidelijk, maar er is nog steeds een pad. Waar en wanneer we de terugwedstrijd tegen Beerschot kunnen afwerken, is nu echt koffiedik kijken. Daarvoor bekijken we met de stad Leuven de eventuele mogelijkheden. De onzekerheid maakt de uitdaging voor onze club alleen maar groter.

Beste supporters, we hebben jullie vandaag meer dan ooit nodig. Steun onze jongens in onze gezamenlijke strijd naar 1A. Onze leuze ‘Samen sterker’ is meer dan ooit brandend actueel. Ongeacht de hindernissen die we nog op onze weg vinden, gaan we Vrum noo ieëste! Ook al zien ze ons daar blijkbaar niet graag komen…