Fans bij promotiefinale? De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Fans bij promotiefinale?

Stadion OHL
De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag dat er in de maand juli 400 fans aanwezig kunnen zijn bij sportwedstrijden. Dit zou, bij een goede evolutie van de coronacijfers, zelfs kunnen oplopen tot 800 fans of meer in augustus.

- De Nationale Veiligheidsraad besliste dat er in augustus 800 fans aanwezig mogen zijn bij sportwedstrijden.
- Een werkgroep binnen de Pro League bestudeert de mogelijkheden voor voetbalwedstrijden.
- Indien fans aanwezig mogen zijn bij de promotiefinale zullen abonnees voorrang krijgen.

De Nationale Veiligheidsraad zet voor sportinfrastructuur in de buitenlucht met vaste zitplaatsen, zoals het King Power at Den Dreef Stadion, de deur open om fans te ontvangen bij wedstrijden. Het aantal fans dat aanwezig mag zijn, hangt niet alleen af van de afstand tussen de zitjes, maar ook van de ruimte rondom het stadion, de toegang, het sanitair…

Binnen de Pro League bestudeert een werkgroep wat de mogelijkheden zijn en welke regels hierbij zullen gelden. Ook OHL maakt deel uit van deze werkgroep en is dus betrokken bij de beslissingen die genomen zullen worden. De club zal daarnaast ook overleggen met de betrokken overheden.

Indien er fans aanwezig mogen zijn bij de promotiefinale van zondag 2 augustus tegen Beerschot, zal de club een zo eerlijk mogelijk systeem uitwerken om te bepalen welke supporters de wedstrijd kunnen bijwonen. Hierbij zullen abonnees voorrang krijgen op andere fans.

Dit alles is uiteraard onder voorbehoud van een positieve evolutie van de coronacijfers, goedkeuring van de bevoegde overheden en eventuele juridische acties.