Families voelen zich thuis op Den Dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Families voelen zich thuis op Den Dreef

Abocampagne Families 1
Dany Van Goethem en Tim Uytterhoeven namen jaren geleden hun familieleden voor het eerst mee naar Den Dreef. Beide families missen sindsdien geen enkele thuiswedstrijd van hun favoriete club.

Acht seizoenen geleden kreeg Dany Van Goethem de OHL-microbe te pakken. “Mijn eerste wedstrijd op Den Dreef zag ik met een vriend, tegen Lierse SK. Die sfeer, de muziek, de opbouw naar de match, de vreugde bij een doelpunt, de ontlading bij het affluiten en het feestje nadien… Fantastisch!”

Dany troonde twee weken later zijn vrouw en twee kinderen mee naar het stadion en ook zij raakten meteen in de ban van OHL. “Ondertussen ken ik er een pak volk. Ik hou vooral van die gemoedelijke sfeer. Ook al degradeerden we twee keer en kende de club lastige momenten, nooit merkte ik ruzie tussen supporters in de tribune. Da’s toch heel belangrijk als je met vrouw en kinderen naar het voetbal gaat.”

Abocampagne Families

“We trekken erg vroeg naar het stadion om zeker niets te missen van die fantastische sfeer en we durven na de match al eens blijven hangen in de Extra Time”, lacht Dany. “Al in de ochtend van een wedstrijd ben ik zenuwachtig. OHL maakt een belangrijk deel uit van mijn leven. Ik kan het echt niet hebben als mensen zich negatief uitlaten over OHL. Da’s mijn club, daar mogen ze niet aan raken. Alleen jammer dat ik Den Dreef niet veel vroeger ontdekt heb.”

De eerste wedstrijd van OH Leuven die Tim Uytterhoeven bijwoonde, was het al meteen bingo. Tim zag in mei 2005 de Leuvense fusieclub promoveren naar tweede klasse, na de overwinning tegen Visé op het veld van Hasselt. “Nadien pikte ik regelmatig een wedstrijdje mee en sinds het seizoen 2008-2009 heb ik een abonnement.”

In het promotiejaar 2010-2011 nam ook broer Davy een abo en het seizoen daarop volgde vader dat voorbeeld. Ondertussen komt ook één van de kleinzonen al eens kijken. “Zo vormen wij met onze familie een deel van de grote OHL-familie.”

Abocampagne Tim Uytterhoeven

“Vroeger zaten we in de J”, zegt Tim. “Bij de uitbouw van het stadion opteerden we voor Tribune 3. Daar heb je een fantastisch zicht op het speelveld en kun je, samen met drieduizend andere trainers, de wedstrijd perfect volgen. Wij zijn geen tafelspringers, maar op Den Dreef durven we ons toch al eens te laten gaan.”

Wanneer de kalender van het nieuwe seizoen uitkomt, vullen vader en zonen de data van de thuiswedstrijden van OHL meteen in op de agenda. “Zo weet mama dat er op die momenten geen familiefeestjes kunnen plaatsvinden”, lacht Tim. “Elk nieuwtje over OHL wordt trouwens gedeeld in het daarvoor speciaal aangemaakte WhatsApp-groepje.”

Doe zoals Danny en Tim en sluit je aan bij de Plezantste Compagnie. Als je uiterlijk 31 juli een abonnement neemt, geniet je het 1B-tarief. Alle info vind je hier.