Brys: “Droom voor trainer om hier te werken” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Droom voor trainer om hier te werken”

Marc Brys 1
De eerste volledige trainingsweek onder Marc Brys zit er bijna op. Een ideaal moment om te peilen naar de eerste bevindingen van de Antwerpenaar.

“OH Leuven heeft enorm veel geïnvesteerd in voetbaltechnische zaken. Dat maakt het een droom voor elke trainer om hier te werken”, zegt Marc Brys na de lange oefensessie van vrijdagochtend. De ervaren coach doet zijn reputatie alle eer aan bij zijn nieuwe werkgever, want hij legde er de voorbije dagen de zweep op en liet zijn manschappen serieus zweten. “Binnen de coronabeperkingen hebben we toch al goed en veel werk verricht”, grijnst Brys.

Marc Brys

“We werken op alle facetten: conditie opdrijven, technische zaken via passvormen, wat positiespelen ook. Op dit moment trainen we nog steeds slechts één keer per dag. Twee oefensessies inlassen, kan niet omdat de spelers niet mogen douchen en eten op de club. Daarom opteerden we telkens voor één training van langere duur. We splitsen de groep daarbij op in twee of drie delen en werkten met verschillende blokken. De jongens pikken de zaken erg goed op. Dat stemt me tevreden.”

Marc Brys

Ondertussen krijgt de voorbereiding van de Leuvenaars steeds meer vorm. Zo voetbalt OH Leuven volgende week woensdag tegen KHO Bierbeek. Dit gebeurt achter gesloten deuren.  Van dinsdag 7 tot zaterdag 11 juli trekt OHL op oefenstage naar Nederland. “Ik ben erg blij dat het bestuur meedenkt en ons die mogelijkheid biedt”, stelt Brys.

We zitten in een surrealistische situatie omdat we niet focussen op een nieuw seizoen, maar op slechts één match. Marc Brys

Door de onzekerheid over de sportieve toekomst van de club op korte termijn, is het allesbehalve makkelijk werken voor de Antwerpenaar. “We gaan er van uit dat we op 2 augustus die levensbelangrijke wedstrijd spelen tegen Beerschot. De sterkste die opgaat, da’s het mooiste dat er bestaat in de sport. Wij zullen ervoor zorgen dat wij dat zijn. Verandert er een en ander in tussentijd, dan passen we ons aan die nieuwe situatie aan”, doelt Brys op een eventuele format met 18 teams in de Jupiler Pro League.

Marc Brys

“Maar het mag duidelijk zijn dat de Pro League deze club, en dus ook Beerschot, gijzelt. Wij proberen met zijn allen zo goed mogelijk met die situatie om te gaan. Zo spelen we bijvoorbeeld dubbele matchen in de voorbereiding om ook de nieuwelingen, wanneer die er zullen zijn, kansen te geven om zich klaar te stomen op het nieuwe seizoen. Het gekke aan deze situatie is dat we ons eigenlijk voorbereiden op één match, niet zozeer op een nieuw seizoen. Dat vergt een heel andere benadering en zo belemmer je uiteraard de opbouw naar de nieuwe campagne.”