Den Dreef weet vrouwen te bekoren De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Den Dreef weet vrouwen te bekoren

Abo vrouwen 1
Zowel Birgit Holemans als Joyce Pirey roepen OH Leuven al vele jaren naar de drie punten. Ze doen dat allebei in de Sfeertribune, achter het doel. De unieke sfeer op Den Dreef, maar zeker ook de liefde voor het spelletje, vormen voor hen de ideale mix.

Birgit Holemans stond anderhalf decennium geleden mee aan de wieg van O-Hasj-El, de overkoepelende supportersfederatie van OH Leuven. Tot op vandaag geldt deze federatie als hét aanspreekpunt voor supporters met vragen en suggesties.

De passie voor OHL ontstond bij Birgit tijdens de promotiewedstrijd in Hasselt tegen Visé. In die memorabele pot voetbal in mei 2005 promoveerde de Leuvense fusieclub naar de toenmalige tweede klasse. “Het seizoen daarop nam ik een abonnement, toen in de J en later in de Sfeertribune, en dat ben ik trouw blijven doen.”

Abo vrouwen Birgit Holemans

“Ik ben iemand die de wedstrijden redelijk uitbundig beleeft en dus al eens durft te roepen”, lacht Birgit. “OHL is mijn uitlaatklep, Den Dreef een plaats waar ik echt kan ontstressen en dingen kan loslaten. Het leuke aan voetbal, is dat je na de match kunt discussiëren en het niet met elkaar hoeft eens te zijn.”

Birgit is lid van supportersclub Den Dreef en probeert de belangrijkste verplaatsingen ook mee te pikken. “Ik mis het voetbal echt”, zucht ze. “Het lijkt een lang en vooral leeg seizoen. Vooral dat willen winnen en de ploeg naar de overwinning schreeuwen, dat werkt echt verslavend.”

Joyce Pirey leerde OH Leuven zowat tien jaar geleden kennen, toen ze voor het eerst met haar papa een wedstrijd bijwoonde op Den Dreef. “Ik was meteen helemaal verkocht”, zegt ze. Vanaf het seizoen 2012-2013 heeft Joyce een abonnement. “Eerst in de J, later verhuisde ik naar de Sfeertribune achter het doel. Vooral die ambiance trekt me enorm aan en zelf durf ik ook al eens mijn keel open te zetten tijdens de wedstrijd.”

Abo Vrouwen Joyce Pirey

“In het begin ging ik vooral voor die geweldige sfeer, maar na al die jaren durf ik zeggen dat ik toch iets ken van voetbal. Ik geniet echt van het spelletje en ga ook al eens mee op verplaatsing met supportersclub LCDB. Op OHL maakte ik vrienden voor het leven en ons supportersgroepje groeide uit tot een tiental personen.”

“OH Leuven neemt steeds meer een belangrijke plaats in mijn leven in. Het voelt ondertussen zelfs een beetje als thuiskomen voor mij. Ik ken er heel veel mensen en sla graag een praatje met hen vóór en na de wedstrijd.”

Abo Vrouwen Joyce Pirey

Joyce nodigt alle vrouwen uit het Leuvense uit om eens naar Den Dreef af te zakken. Ze geeft hen meteen ook een goeie raad mee: “Kom in het begin vooral voor de sfeer, minder voor het voetbal op zich. Die liefde voor het voetbal volgt later wel.”

Doe zoals Birgit en Joyce en sluit je aan bij de Plezantste Compagnie. Als je snel bent, geniet je het 1B-tarief. Alle info vind je hier.