Logische zege De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Logische zege

Thomas Henry vs Bierbeek
OH Leuven won zijn eerste oefenpot met duidelijke 4-0 cijfers. Henry zorgde er met twee doelpunten voor dat OHL al na 25 minuten op rozen zat tegen eersteprovincialer KHO Bierbeek. Na de rust maakten elf andere Leuvenaars hun opwachting. Halfweg die tweede periode scoorden eerst Perbet en twee minuten later ook Raemaekers.

In de openingsminuten van de partij trapte Henry de thuisploeg op voorsprong. De Fransman tikte binnen, nadat de doelman een schot van Limbombe niet kon klemmen. Na twintig minuten voetballen stak Ngawa perfect diep voor Maertens. Thieu kwam goed naar binnen en trapte dan net naast.

Mathieu Maertens vs Bierbeek

Wat later was het wel opnieuw raak voor de thuisploeg: Mercier zette voor, Henry rondde knap af. Tien minuten voor de rust viel de bal net naast de verste paal, op een poging van Maertens. Limbombe zorgde in die fase voor de opening, Henry zat mee in de combinatie. In de slotminuten van de eerste helft liet Henry een zuivere hattrick liggen.

Yanick Aguemon vs Bierbeek

Coach Brys bracht elf nieuwe jongens aan de aftrap van de tweede helft. Raemaekers zorgde met een kopbal op een stilstaande fase voor het eerste gevaar na de rust. Kort daarop kwam Tucic net te laat om een flankvoorzet van Vekemans in doel te tikken. Op het uur gingen zowel Vekemans als Tucic hun kans, maar de bal wou er niet in.

Jérémy Perbet

Halfweg de tweede helft tekende Perbet, op aangeven van Kotysch, voor de 3-0. Meteen daarop draaide Raemaekers een vrijschop heel mooi binnen. Tucic liet de forfaitscore liggen. Een kwartier voor affluiten, kwamen Gilis en Allemeersch voor Borges en Tucic. In de slotfase pikte ook Gillekens nog wat speelminuten mee.

Raemaekers

OHL (1ste helft): Keet, Tshimanga, Schuermans, Ngawa, Aguemon, Henry, Mercier, Limbombe, Maertens, Croizet, Keita.

OHL (2de helft): Ravet, Raemaekers, Ouedraogo (85’ Gillekens), Kotysch, Hubert, Asante, Kehli, Borges (76’ Gilis), Tucic (80’ Allemeersch), Vekemans, Perbet.