Goeie oefenpot tegen landskampioen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Goeie oefenpot tegen landskampioen

Daan Vekemans vs Club Brugge
Club Brugge won, in een partij van 120 minuten, met 4-1 tegen OH Leuven. Vanaken trof in het Belfius Base Camp twee keer raak in de eerste helft. Nog in dat eerste bedrijf lukte Vekemans de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Halfweg de tweede periode verwerkte Ngawa een flankvoorzet van De Ketelaere ongelukkig in eigen doel. Een kwartier voor affluiten, zette Badji de 4-1 eindcijfers op het bord.

Sobol tekende voor het eerste gevaar van de partij. Hij zag zijn knal afwijken in hoekschop. Net voor het kwartier zette Vekemans zich goed door op de flank. Daan leverde ook een goeie voorzet af, maar Henry kon net niet goed genoeg bij de bal. Na 20 minuten voetballen, lieten zowel Okereke als Krmencic de 1-0 liggen. Amper twee minuten later deed Vanaken beter. De middenvelder bracht de thuisploeg op voorsprong.

Mathieu Maertens vs Club Brugge

Aan de overkant besloot Vekemans voorlangs, na een goeie kruispas van Aguemon. Op het halfuur pakte Keet uit met een knappe redding, op een poging van dichtbij van Okereke. Een handvol minuten later stak Schrijvers naast op pas van Sagna. Dat deed hij kort daarop nog eens, oog in oog met Keet. In de 45ste minuut kon de Zuid-Afrikaan rekenen op de hulp van Tshimanga. De centrale verdediger redde net voor de lijn.

Daan Vekemans vs Club Brugge

Het bleek opnieuw slechts uitstel van executie, want Vanaken kopte een vrijschop van Schrijvers voorbij Keet. Meteen daarop lukte Vekemans de aansluitingstreffer, op aangeven van Tshimanga. Op slag van rust mikte Raemaekers een vrijschop een halfmetertje over het doel van Keet.

Toon Raemaekers vs Club Brugge

Na de rust draafden er twee andere elftallen op. Badji zorgde voor het eerste gevaar na de rust. Hij zag zijn schot in hoekschop gaan. Aan de overkant was Mignolet net iets sneller op de bal dan Sowah. In de 88ste minuut gleed Ngawa ongelukkig de bal in eigen doel op een flankvoorzet van De Ketelaere en stond het 3-1.

Fred Duplus

Een goed kwartier voor affluiten, zette Openda voor en Badji trapte de 4-1 binnen. Wat later duwde Mignolet een verraderlijke vrijschop van Limbombe in hoekschop. Vijf minuten voor affluiten, moest Ravet zich strekken om een lobje van Vormer over de deklat te tikken. In de slotfase pakte Gillekens nog een tweede gele kaart.

Samy Kehli

“Het was interessant om veel jongens een uur aan het werk te kunnen zien”, zegt Marc Brys na de partij tegen Club Brugge. “We boden best goed weerwerk tegen toch de beste ploeg van België. Al moeten we uiteraard toegeven dat Club duidelijk de betere ploeg was. Het doet me plezier dat we goed en snel reageerden na de 2-0 met een goeie aanval die leidde tot een doelpunt. Zowel in balbezit als in balverlies zag ik al een betere samenhang. Da’s positief.”

Marc Brys

Vanmorgen trainde OH Leuven anderhalf uur. “We hebben vooral tactisch getraind en op standaardsituaties. Morgen zijn de spelers vrij. Maandag nemen we wat fysieke testen af en meten we het vetpercentage. Hopelijk zien we daar al wat progressie. Dinsdag staat er een oefensessie in Oud-Heverlee op het programma en nadien trekken we op oefenstage naar Nederland.”

Marc Brys

OHL (1ste helft): Keet, Tshimanga, Schuermans, Hubert, Aguemon, Henry, Mercier, Asante, Raemaekers, Vekemans, Maertens.
OHL (2de helft): Ravet, Ngawa, Kotysch, Limbombe, Ouedraogo, Kehli (118’ Borges), Duplus (91’ Myny), Croizet, Keita (98’ Gillekens) , Perbet, Sowah.

Club Brugge (1ste helft): Horvath, Sobol, Kossounou, Deli, Ricca, Mechele, Sagna, Schrijvers, Vanaken, Krmencic, Okereke.
Club Brugge (2de helft): Mignolet, Mitrovic, Voet, De Cuyper, Diatta, Rezaei, Vormer, De Ketelaere, Van Den Keybus, Badji, Openda.

Video

Doelpunten Club Brugge-OHL (4-1)

OHL speelde in zijn tweede wedstrijd van deze oefencampagne twee keer 60 minuten tegen landskampioen Club Brugge. Daan Vekemans tekende voor de Leuvense treffer.