Brys: “Knap resultaat, maar we zijn er nog lang niet” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Knap resultaat, maar we zijn er nog lang niet”

Marc Brys 1
In zijn derde oefenpot won OH Leuven in de Académie van Standard Luik met 1-2 tegen de Rouches. Duplus en Allemeersch scoorden voor de bezoekers, tussenin trof Avenatti raak voor de Luikenaars. Marc Brys toont zich zeer verheugd over zowel de oefenstage in Wageningen, als over de knappe overwinning tegen Standard.

- OH Leuven won zaterdagnamiddag op de Académie Louis-Dreyfus met 1-2 van Standard Luik, na een oefenpot van twee keer 60 minuten.
- De twee verschillende Leuvense elftallen boden meer dan weerstand tegen een topclub uit onze hoogste klasse.
- Coach Marc Brys prijst zijn manschappen voor het geleverde werk op oefenstage in Wageningen en voor de knappe overwinning tegen de Rouches.
- De Antwerpenaar houdt evenwel de voetjes op de grond en stelt dat zijn kern nog veel werk voor de boeg heeft.

Marc Brys

Bam! OH Leuven won zaterdagnamiddag zo maar eventjes met 1-2 tegen Standard Luik. Knap van de jongens van coach Marc Brys. Zeker als je weet dat ze zich de voorbije dagen danig in het zweet hebben gewerkt op oefenstage in het Nederlandse Wageningen. “Super dat je na zo’n zware stage toch een heel knap resultaat kunt neerzetten tegen Standard Luik. Dit is een prachtige afsluiter van onze vijfdaagse stageweek”, klinkt coach Brys dan ook heel tevreden na afloop van de gewonnen oefenwedstrijd tegen de Luikenaars.

Marc Brys

“Over zo’n resultaat kun je vooraf alleen maar dromen. Op stage toonden de jongens al dat ze bereid zijn om nieuwe zaken op te pikken en dat zetten ze voort in de oefenpot tegen Standard Luik. Dat stemt me heel erg positief voor de toekomst”, zegt Brys. Om daar snel aan toe te voegen: “We mogen uiteraard niet denken dat we er al zijn. Dit is slechts een momentopname, meer niet. Er ligt nog heel veel werk op de plank.”

Marc Brys

Geen Hubert, Perbet en Van Hyfte tussen de lijnen zaterdag op de Académie Louis-Dreyfus in Seraing. “Die jongens hebben we wat rust gegund”, legt Brys uit. “Tom heeft, ondanks zijn schouderblessure goed meegetraind op oefenstage. Het wordt kantje boordje om hem klaar te krijgen voor de levensbelangrijke partij op 2 augustus tegen Beerschot. Jérem en David hielden we eerder uit voorzorg in de tribune. Zij klaagden over kleine pijntjes.”

Stallone Limbombe

Na de eerste periode van 60 minuten gingen we rusten met een billijke 1-1 stand. Duplus bracht de Leuvenaars na tien minuten op voorsprong. Avenatti zorgde er rond minuut veertig voor dat de bordjes opnieuw gelijk hingen. Na de pauze scoorde de net ingevallen Allemeersch tien minuten voor affluiten met een heel knap stiftertje. Zo zorgde Arthur ervoor dat de Leuvenaars verrassend, maar zeker niet onverdiend, de maat namen van de Rouches.

Arthur Allemeersch

“We speelden misschien iets te weinig direct in de tweede helft”, aldus Brys. “Al ben ik zeker wel tevreden over de beleving die ik zag na de rust. Heel knap ook hoe Allemeersch scoorde. Je zag Arthur kijken, vóór hij die bal stiftte. Het was allerminst een wilde trap naar doel. Die jongen manifesteerde zich goed. Ook de andere jonge gasten boekten de voorbije weken vooruitgang. Ik denk dan in de eerste plaats aan Raemaekers en Vekemans. Maar ook Gillekens greep zijn kans tegen Standard en Asante toonde dat hij veel in zijn mars heeft, ondanks zijn nog erg jeugdige leeftijd.”

Daan Vekemans

Over de vijfdaagse oefenstage in Gelderland toont Brys zich ook zeer tevreden. “Het weer zat niet echt mee, maar dat leidde niet tot blessures. We kregen dan wel af te rekenen met een pak regen, maar daardoor trainden we op een zachte ondergrond. Dat heeft zeker ook zijn voordelen. We creëerden in Nederland één hechte groep. De jongens steunen elkaar en dekken elkaar in op de moeilijke momenten. Da’s erg belangrijk.”

Bemoedigend dat we dit knappe resultaat kunnen boeken tegen Standard na een toch wel zware oefenstage in Wageningen. Marc Brys

Zondag en maandag zijn de spelers vrij. Dinsdag worden ze opnieuw op de club verwacht voor een dubbele oefensessie aan de Korbeekdamstraat. Woensdag en donderdag staat er een teambuilding op het programma. “Een teamshaping”, verbetert Brys. “Het team is er immers al. Het draait nu vooral om het intensifiëren van een aantal zaken.”

Marc Brys

“We trekken opnieuw naar Nederland, waar we de groep zullen confronteren met lastige situaties. Vraag is natuurlijk hoe de spelers daarop zullen reageren. Het is wat dansen op een slappe koord met dat soort activiteiten. Het risico bestaat dat je daardoor twee stappen achteruit zet. Maar net zo goed krijg je alles perfect op één lijn in die twee dagen. Die berekende gok ben ik zeker bereid om te nemen.”

Hieronder vind je een samenvatting terug van de wedstrijd tegen Standard Luik:

Video

Samenvatting Standard-OHL (1-2)

OHL sloot zijn stage in Wageningen af met een oefenpot tegen Standard. Na twee keer 60 minuten, wonnen de Leuvenaars met 1-2. Duplus en Allemeersch scoorden voor OHL.