Knappe overwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Knappe overwinning

Sascha Kotysch vs Zulte Waregem
OH Leuven boekte een knappe overwinning tegen Zulte Waregem. De thuisploeg klom al na tien minuten voetballen op voorsprong. Kotysch zorgde voor dat vroege Leuvense doelpunt. Kort na de rust verdubbelde Henry die Leuvense bonus, na een goeie borstpas van Maertens.

Kotysch trof al na tien minuten raak, nadat Zulte Waregem de bal niet had kunnen ontzetten op een Leuvense hoekschop. Nadien ging de eerste helft op slot. Beide ploegen hielden het speelveld erg compact en gaven achterin zo goed als niets weg. Pas in het slot van de eerste periode konden de bezoekers een eerste keer dreigen. Keet moest zich strekken om een kopbal van Bruno in twee tijden te klemmen.

Kenneth Schuermans & Sascha Kotysch vs Zulte Waregem

Vroeg in de tweede periode legde Maertens perfect terug met de borst en Henry knalde in de verste hoek binnen. Net voor het uur kwam Henry een schoenmaat of twee te kort om de bal in de zestien voorbij Bossut te glijden. Een kwartier voor affluiten, behoedde Ngawa zijn ploeg voor een tegendoelpunt. Pierre bracht redding op de lijn.

Thomas Henry vs Zulte Waregem

In het laatste kwart van de wedstrijd gooide Dury liefst acht nieuwe jongens in de strijd. Dat kwam de cohesie bij Zulte Waregem uiteraard niet ten goede en verhinderde een slotoffensief bij de West-Vlamingen.

Yanick Aguemon vs Zulte Waregem

OHL: Keet, Tshimanga, Schuermans, Ngawa (77’ Gillekens), Aguemon, Henry, Mercier, Sowah (87’ Tucic), Duplus, Kotysch, Maertens.

Zulte Waregem: Bossut, Deschacht, Sissako (62’ Van Hecke), Vossen, Govea, Srarfi, Berahino, Bruno, Seck (62’ Opare), Pletinckx, Humphreys.