Titel pakken! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Titel pakken!

Maertens 1 tegen Beerschot
Het is reikhalzend uitkijken naar zondag 19u. Dan maken OHL en Beerschot onder elkaar uit wie de titel in de wacht sleept. Dit seizoen zakte Beerschot twee keer af naar het King Power at Den Dreef Stadion. Half augustus won OH Leuven met wervelend voetbal tegen de Mannekes. Drie maanden later namen de Antwerpenaars weerwraak. Het kan zondag dus alle kanten uit.

- Zondagavond om 19u bekampen OH Leuven en Beerschot elkaar op Den Dreef met als inzet de titel in de Proximus League.
- Beerschot start met een 1-0 bonus uit de heenwedstrijd, dankzij een doelpunt van Tissoudali.
- De partij vindt zondag plaats achter gesloten deuren en de club roept de fans uitdrukkelijk op om zich verantwoord te gedragen en dus van op afstand te supporteren.
- Fans kunnen de wedstrijd volgen op Telenet en Proximus en uiteraard op de verschillende mediakanalen van OH Leuven.

We schrijven 16 augustus 2019. OH Leuven maakt die avond abrupt een einde aan een knappe reeks van achttien wedstrijden zonder nederlaag van Beerschot in de Proximus League. En hoe! Na 90 minuten flitst er 3-0 op het Leuvense scorebord. Iedereen met een hart voor OHL droomt stilletjes van zo’n score zondagavond.

Net voor het kwartier zorgde OH Leuven tot twee keer toe voor gevaar tegen de Mannekes. Eerste mikte Henry nog op doelman Vanhamel, na een goeie voorzet van Myny. Meteen daarop werkte Kotysch heel knap af met een geweldige streep. Mooi was ook het hakje van ex-Beerschotter Van Hyfte, voorafgaand aan het doelpunt.

Kotysch tegen Beerschot

In minuut 25 verdubbelde Maertens de Leuvense voorsprong. Thieu rondde een mooie aanval heel koel af. In het slot van een leuke eerste helft probeerden Mercier en Henry het nog. Vanhamel pakte het schot van Xavier en de poging van Thomas ging over doel.

Maertens scoort tegen Beerschot

Henry nam vroeg in de tweede helft alle eventuele twijfels weg. Na dik vijf minuten voetballen in die tweede periode tikte hij binnen, nadat Myny de deklat had geraakt. Net ervoor waren de Leuvenaars heel goed weg gekomen, toen Kotysch een voorzet van Saint-Louis tegen de binnenkant van de staak had gedevieerd. Hopelijk zit dat beetje geluk OH Leuven zondagavond opnieuw mee en kiezen de voetbalgoden af en toe onze kant.

Henry scoort tegen Beerschot

Half november krijgen we een heel ander scenario in het stuk dat beide ploegen op de mat brengen. OH Leuven heeft net de eerste periode binnengehaald en gaat na de rust met de billen bloot tegen een Beerschot dat met veel goesting en grinta speelt. Meteen ook de eerste uitzege van de Mannekes van het seizoen. 

Schuermans tegen Beerschot

Het was nochtans de thuisploeg dat zich het meest gevaarlijk toonde in het eerste halfuur. Net voor het kwartier stuurde Henry met een knap hakje Sowah richting Vanhamel. Kamal knalde, schuin voor doel, te wild voorlangs. Halfweg de eerste periode kreeg Schuermans de bal net niet goed genoeg voor de voet om van dichtbij af te drukken, na een scrimmage voor het doel van Vanhamel op een vrijschop van Mercier.

Duplus tegen Beerschot

In de openingsminuten van de tweede periode zette Maes voor op rechts, Holzhauser kopte binnen aan de tweede paal. Amper een handvol minuten later verdubbelde Noubissi de voorsprong voor de bezoekers. Hij stond op de juiste plaats op een hoekschop van Holzhauser.

Schuermans tegen Beerschot

Op het uur stond het 0-3, na wat gestuntel in de Leuvense defensie. Vancamp nam het geschenk in dank aan. Halfweg de tweede helft kopte Ngawa net iets te hoog op een hoekschop van Sowah. Nadien probeerde de thuisploeg er nog wel iets van te maken, maar het was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was.

Zondag om 19u kruisen beide ploegen, voor de derde keer al dit seizoen, opnieuw de degens in het King Power at Den Dreef Stadion. Beerschot start aan die partij met een 1-0 bonus uit de heenwedstrijd. Half maart ontplofte het Kiel, toen Tissoudali scoorde voor de Antwerpenaars. Op zo’n vol stadion kunnen de manschappen van coach Brys zondag helaas niet rekenen. Het zij zo. OH Leuven roept zijn supporters op om zich zondag verantwoord te gedragen en van op afstand te supporteren.