Vrum noo ieëste! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vrum noo ieëste!

Kampioenen
De Algemene Vergadering van de Pro League heeft vrijdagmiddag beslist dat er volgend seizoen achttien teams spelen in 1A. Dat zijn de zestien clubs die dit seizoen al uitkwamen in de Jupiler Pro League, aangevuld met de twee periodekampioenen in 1B. De Plezantste Compagnie gaat dus vrum noo ieëste.

- Volgend seizoen voetballen er achttien teams in de Jupiler Pro League. Dat zijn de huidige zestien eersteklassers en periodekampioenen OH Leuven en Beerschot.
- De finalewedstrijd tussen OH Leuven en Beerschot vindt zondag om 19u wel gewoon plaats.
- Beide ploegen maken dan aan Den Dreef uit wie zich kampioen van de Proximus League mag noemen.

De 23 profclubs die deel uitmaken van de Pro League vinden het verstandig om volgend seizoen met 18 ploegen te voetballen in 1A. De Jupiler Pro League bestaat volgend seizoen dus uit 18 teams. Naast de huidige 16 eersteklassers, voetballen ook OH Leuven en Beerschot straks in 1A.   

Iedereen die OH Leuven een warm hart toedraagt, had die promotie uiteraard liever op een ‘normale’ manier afgedwongen en gevierd. Nu dus geen euforie na het laatste fluitsignaal, geen veldbestorming van supporters aan Den Dreef, geen kroegentocht in de Leuvense binnenstad… Het kan niet en het zou ook zeer ongepast zijn in de ongeziene tijden waarin we nog steeds leven. De volksgezondheid primeert uiteraard op de belangrijkste bijzaak ter wereld. De club vraagt de Leuvense fans dan ook om de promotie in hun bubbel te vieren en de coronamaatregelen strikt na te leven.

OH Leuven verdient zijn plaats op het hoogste niveau, laat daar geen twijfel over bestaan. Het verdient dat op basis van een heel erg sterke heenronde. OHL toonde zich in die eerste seizoenshelft duidelijk sterker dan zijn tegenstanders in de Proximus League.

De spelers maakten de klus bovendien ook nog eens af op de mooist mogelijke manier door op de laatste speeldag van de eerste periode te winnen op het veld van rechtstreekse concurrent Excelsior Virton. En vergeet toch ook niet dat OHL die eersteperiodetitel veroverde in slechts dertien wedstrijden. We gaan dan ook verdiend vrum noo ieëste!

Onze fans sleepten de ploeg er op de cruciale momenten door. We willen hen daarvoor uitdrukkelijk danken en hopen de Plezantste Compagnie snel opnieuw te mogen verwelkomen aan Den Dreef.

Peter Willems, CEO OH Leuven: “We zijn verheugd dat we met OH Leuven promoveren naar de Jupiler Pro League. We hadden het liever sportief afgedwongen, maar zijn uiteraard opgelucht dat we kunnen promoveren. De hele club met de spelers, staf, medewerkers, vrijwilligers en vooral de fans verdienen het om in de hoogste afdeling te kunnen aantreden.”

“Ik roep de fans wel op voorzichtig te zijn en deze promotie veilig te vieren, met respect voor de coronaregels en dus in eigen bubbel. Voor King Power en onze voorzitter Khun Top, die op een prachtige manier het werk van zijn vader wijlen Khun Vichai verderzet, is deze promotie een beloning voor de inspanningen die ze de afgelopen jaren voor OH Leuven leverden. We zullen de komende weken keihard verder werken om zo sterk mogelijk voor de dag te komen in de Jupiler Pro League.”

Ben je nog geen lid van de Plezantste Compagnie? Hier vind je alle info terug rond de abonnementenverkoop. Opgepast: van zondag 12u tot maandag 13u schorten we de online aboverkoop even op.