Blog voorzitter OH Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Blog voorzitter OH Leuven

Khun Top
De promotie naar 1A is verzekerd. OH Leuven ontvangt zondagavond Beerschot in het King Power at Den Dreef Stadion voor een wedstrijd die zal bepalen wie van de twee promoverende ploegen het seizoen mag afsluiten als kampioen van 1B. OHL-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha dankt in deze blog de supporters voor de rol die zij speelden op de weg naar 1A. Hij kijkt vooruit naar de kampioenenwedstrijd van vanavond en blikt terug op een wel heel bizar seizoen.

Het is niet op de manier waarop we het verwachtten, en zeker niet hoe we het verhoopt hadden. Toch ben ik uitermate gelukkig met het nieuws dat OH Leuven opnieuw op het hoogste niveau van het Belgische voetbal kan uitkomen.

Onze spelers, staf en supporters verdienen deze promotie. Die mag dan wel vrijdag bevestigd zijn in een vergaderzaal, toch geloof ik stellig dat we promoveren dankzij de prestaties op het veld. Zonder het winnen van wedstrijden, en onszelf zo in een kansrijke positie te brengen voor promotie, maak je immers geen kans. We hebben een heel seizoen gevochten om één van de beste teams van de reeks te zijn en vrijdag kregen we hiervoor de beloning.

Khun Top

De wedstrijd van vandaag blijft nog steeds belangrijk, want we willen promoveren als kampioen! Iedereen binnen de club heeft hard gewerkt om sterk voor de dag te komen in deze partij. Onder leiding van onze nieuwe coach, Marc Brys, werd de kern klaargestoomd met als doel het 1-0 resultaat uit de heenwedstrijd tegen Beerschot weg te vegen. Het belangrijkste doel van het seizoen is bereikt, maar ik ben ervan overtuigd dat het professionalisme van Marc, de staf en de spelers ervoor zorgt dat zij zich straks enkel en alleen concentreren op de overwinning.

De promotie is een beloning voor het harde werk van al onze spelers, de stad en de supporters, en dit gedurende de afgelopen drie seizoenen. Ik wil dan ook graag iedereen persoonlijk bedanken voor de hulp in het bereiken van ons doel. We kwamen verschillende uitdagingen tegen op onze weg. We hebben belangrijke lessen getrokken die ons sterker maken op onze weg vooruit. Wat er ook gebeurde, onze supporters zijn altijd achter de club blijven staan. De promotie naar 1A en de kans om te concurreren met de beste teams in het Belgisch voetbal zorgen ervoor dat we de volgende fase in onze visie met de club kunnen starten. Het herstellen van de positie van OH Leuven op het hoogste niveau zal nog hard werk en ijver vergen. Ik kan aan al onze supporters bevestigen dat we dit op een duurzame manier zullen doen. Ons plan is ambitieus. Maar het echte succes voor onze club, de stad en de regio moet duurzaam zijn om echt betekenisvol te kunnen zijn.

Khun Top

Onder normale omstandigheden zou het vandaag een feestdag zijn in Leuven. Jullie zouden allemaal deel moeten kunnen uitmaken van het feest. Helaas voetballen we straks aan Den Dreef in een totaal verschillende wereld dan toen we de laatste thuiswedstrijd betwistten. De tijden waarin we opnieuw allemaal samen kunnen zijn, komen terug. En wanneer die terug zijn, kunnen we het resultaat van het harde werk eindelijk vieren. Nu moet ik jullie echter vragen om in jullie eigen bubbel te vieren en van de wedstrijd te genieten, in alle veiligheid. De gezondheid is veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd en het is van levensbelang dat we elk onze rol spelen in het beschermen van elkaar tegen de verspreiding van het virus.

Niemand van ons maakte ooit iets vergelijkbaars mee als datgene wat we de afgelopen vijf maanden moesten ondergaan. De impact van een wereldwijde pandemie is niet enkel voelbaar in het voetbal, maar zeker ook in het dagdagelijkse leven van elk van ons. Mensen hebben geleden. Velen onder ons, waaronder onze eigen supporters, hebben mensen verloren en dit plaatst voetbal in een heel ander perspectief. We denken vandaag aan al deze mensen, maar ook aan de helden binnen de zorgsector en iedereen die een essentieel beroep uitoefent. Ze hielden en houden onze maatschappij recht!

Khun Top

Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die door de Covid-19 pandemie geraakt is, en ik wens al onze supporters het allerbeste terwijl ons collectief herstel voortgaat. Een belangrijk onderdeel van dit herstel is het heropstartende leven in onze maatschappij. We voelen dat onze club daar ook een belangrijke rol in te spelen heeft. We zullen jullie enkel opnieuw in het stadion verwelkomen als het veilig en toegelaten is. Het opstarten van voetbalwedstrijden en de continuïteit van onze activiteiten zijn belangrijk voor de club en voor alle gelinkte organisaties en bedrijven. Het is vooral belangrijk om onze rol te kunnen spelen om mensen te verenigen in de maatschappij. Het sterkste voorbeeld hiervan kwam van jullie, onze eigen supporters, die bijna 30.000 euro aan compensaties aan het goede doel schonken. Deze blijk van sociale betrokkenheid is een waarde die King Power deelt. Ze vormt ook een hoeksteen in onze langetermijnvisie om uit te groeien tot een duurzame en succesvolle club, met sterke en betekenisvolle banden met de maatschappij.

De beslissing om de wedstrijd vandaag zonder supporters af te werken, werd een tijdje geleden genomen. Het is een ongelukkig gevolg van deze pandemie, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de enige juiste beslissing was. De gezondheid van onze supporters en alle mensen in de stad en de regio is de hoogste prioriteit, samen met onze verplichtingen om het seizoen af te werken. Ik wil hierbij ook de burgemeester van Leuven, de heer Ridouani, bedanken voor zijn constructieve samenwerking met de club hieromtrent.

Khun Top

Het zal voor de spelers en de staf een uitdaging zijn om te spelen in een leeg stadion. Maar het zal hen ook aanzetten om te vechten voor de trots van onze afwezige supporters, die zo een verschil kunnen maken wanneer ze in het stadion zijn.

Ik dank jullie allen voor de aanhoudende steun. Blijf alsjeblieft in jullie bubbel vandaag. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar het moment waarop we opnieuw allemaal samen kunnen zijn!

Samen sterker!

Aiyawatt Srivaddhanaprabha
Voorzitter OHL