Brys: “Niet efficiënt genoeg” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Niet efficiënt genoeg”

Marc Brys 1
OH Leuven verloor zondagavond de terugwedstrijd van de promotiefinale tegen Beerschot met zware 1-4 cijfers. De uitslag doet het niet vermoeden, maar de Leuvenaars brachten bij momenten erg goed combinatievoetbal en forceerden een aantal uitstekende kansen. Gebrek aan efficiëntie en wat pech bij de tegendoelpunten leidden tot die zware nederlaag.

- Kort voor en kort na de rust scoorde Beerschot zondagavond aan Den Dreef. Dat zorgde voor een serieuze opdoffer die de manschappen van coach Brys nooit meer te boven kwamen.
- De wedstrijd had er nochtans heel anders kunnen uitzien. Bij een brilscore forceerde OHL immers een handvol uitstekende mogelijkheden.
- De spelers krijgen maandag en dinsdag rust en vanaf woensdag ligt de focus op de komst van KAS Eupen.

Marc Brys

“We wilden absoluut een snel doelpunt maken. Zo zouden we onszelf een boost geven en Beerschot wat doen twijfelen”, zegt Marc Brys na de 1-4 nederlaag tegen zijn ex-werkgever. “In de eerste helft creëerden we een handvol uitgespeelde en open doelkansen. Dan moet je na de wedstrijd in de eerste plaats naar jezelf kijken. We gingen gewoon niet efficiënt genoeg om met die mogelijkheden.”

Marc Brys

De thuisploeg pakte zijn momenten niet. Beerschot deed dat kort voor de rust wel. Holzhauser mocht drie keer op rij een hoekschop trappen. Bij de derde corner devieerde Schuermans de bal ongelukkig in doel. “Een serieuze opdoffer uiteraard, want net dat scenario wilden we vooraf vermijden. Na dat openingsdoelpunt probeerden we nog wel, maar je zag dat de tegenstander veel moed en drive putte uit die 0-1.” 

We moeten deze nederlaag even laten bezinken en vanaf woensdag werken we toe naar de wedstrijd tegen Eupen. Marc Brys

“Tijdens de pauze heb ik de jongens gezegd dat we ons eigen spel niet mochten verloochenen en moesten blijven strijden en vechten. Dat hebben ze ook gedaan, maar na de 0-2 wordt het uiteraard erg moeilijk”, beseft Brys. Het veldspel van zijn manschappen was duidelijk van mindere kwaliteit na de pauze. “Al forceerden we ook in die tweede helft een aantal goeie kansen”, stelt de Antwerpenaar terecht.

Marc Brys

“In die fase van de wedstrijd heb je nood aan een doelpuntje om opnieuw wat vuur in het team en in de wedstrijd te krijgen. Da’s niet, of alleszins te laat, gelukt en we pakten ook nog enkele ongelukkige doelpunten. Dat maakt dan dat je dan zo’n hoge score krijgt. Heel even zag je dat vuur terug na de 1-3 van Perbet. Maar dat doelpunt viel wat te laat om de vlam in de pan te doen slaan.”

Marc Brys

Twintig minuten voor affluiten kregen we een opmerkelijk moment. Brys haalde toen Limbombe van het veld. Stallone was na de rust Aguemon komen vervangen. “Ik doe dat niet graag, want dat weegt mentaal heel erg zwaar voor zo’n jongen. Met de inbreng van Stallone voor Yanick wilde ik iets veranderen. Dat lukte niet en dan moet je als coach ingrijpen. Nog eens, ik doe dat zeker niet om die speler te raken of pijn te doen.”

Marc Brys

Maandag en dinsdag krijgen de spelers rust. “We moeten dit hoofdstuk afsluiten en even laten bezinken”, aldus Brys.  Volgende week maandag zakken de Panda’s van KAS Eupen af naar het King Power at Den Dreef Stadion. Beide ploegen namen het in de voorbereiding al tegen elkaar op. “Het is vanaf woensdag opbouwen en focussen naar onze openingswedstrijd in de Jupiler Pro League. De jongens zullen zeker met de nodige drive en zelfvertrouwen het veld opkomen. Daar moet je niet aan twijfelen.”