Perbet: “Hoofden leegmaken en dan focussen op Eupen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Perbet: “Hoofden leegmaken en dan focussen op Eupen”

Jérémy Perbet 1
Jérémy Perbet mocht pas opdraven toen het Leuvense kalf eigenlijk al verdronken was. De Fransman prikte nog wel de 1-3 binnen, maar die eerredder voelde aan als een pleister op een houten been. De tweevoudige ex-topschutter van de Jupiler Pro League beseft dat het tegen Eupen beter moet.

- Geen titel voor OH Leuven en daar baalt competitiebeest Perbet enorm van.
- ‘Perbut’ deed zondag zijn bijnaam alle eer aan en scoorde het enige Leuvense doelpunt in de 20 minuten die hij kreeg van Brys.
- De Fransman kijkt alweer vooruit en wil de competitie goed starten tegen KAS Eupen.

“We zijn vrij goed aan de partij begonnen”, begint Perbet zijn analyse van de wedstrijd. “Er waren wel een paar onschuldige pogingen op doel van Beerschot, maar niets om ons zorgen over te maken. Wij creëerden enkele uitstekende kansen, met onder andere een schot van Sowah tegen de onderkant van de deklat. Op een aantal flankvoorzetten hadden we het misschien ook net iets beter moeten doen.”

Jérémy Perbet

Rond het halfuur had de thuisploeg de match overduidelijk in handen. OHL duwde in die fase van de wedstrijd de Mannekes helemaal weg en forceerde een handvol uitstekende mogelijkheden. “Net als in de heenwedstrijd spatte de bal uiteen op de deklat toen het nog 0-0 stond. Voetbal wordt vaak beslist op details. Als dat schot van Kamal zit, krijg je gegarandeerd een heel andere wedstrijd. Kort daarop kreeg Beerschot drie hoekschoppen op een rij en wij devieerden op zo’n stilstaande fase de bal ongelukkig in eigen doel.”

“Tijdens de rust hadden we in de kleedkamer echt het gevoel dat we zowel op fysiek als op voetballend vlak veel beter waren dan Beerschot. We wilden de kleedkamer goed uitkomen, snel scoren en zo vertwijfeling brengen in de hoofden van de tegenstander”, legt Perbet de goeie intenties uit.

Jéremy Perbet

Tissoudali, die ook al had gescoord in de heenmatch, besliste er anders over. Hij strafte mistasten in de Leuvense verdediging genadeloos af. “Die 0-2 heeft ons echt de benen afgesneden. Bij die stand is het lastig om de rug een tweede keer te rechten. Spijtig, want we voelden ons voor aanvang van de match echt goed. Zeker na de goeie prestaties in de voorbereidingsperiode. Toch pakten we vier doelpunten in eigen huis. Da’s lastig te verteren.”

Ik ben naar Leuven gekomen om te promoveren. Da’s gelukt, maar de groep had ook heel graag de titel gepakt. Jérémy Perbet

Noubissi mikte vanuit een erg scherpe hoek de 0-3 voorbij Keet. Zowat 20 minuten voor affluiten, gooide Brys Perbet in de strijd. “Ik probeer steeds de ploeg te helpen en beslissend te zijn. Daarnaast tracht ik te genieten van elke speelminuut die ik nog krijg op het einde van mijn carrière. Ik hoopte toch nog een gelijkspel uit de brand te kunnen slepen toen ik op het veld kwam. Maar op een bepaald moment voel je als speler gewoon dat het niet meer zal lukken. We zijn wel blijven strijden, maar je mag thuis gewoon nooit vier doelpunten slikken. Dat kan echt niet”, beseft Perbet.

Jérémy Perbet scoort tegen Beerschot

“Ik ben naar Leuven gekomen met de promotie als doel. Da’s gelukt, maar ik had toch ook heel graag de titel gepakt met deze groep. Ik proef ook heel veel ontgoocheling bij de andere jongens. We moeten nu de hoofden leegmaken en deze ontgoocheling zo snel mogelijk verwerken”, kijkt Jérémy alweer vooruit.

Jérémy Perbet

Maandag wacht alweer de volgende opdracht voor OHL. Dan zakt KAS Eupen af naar het King Power at Den Dreef Stadion. “Vanaf woensdag richten we onze blik op Eupen. We hebben daar dan wel van gewonnen in de voorbereiding, maar in de eerste helft hadden we het als ploeg toch best lastig tegen die jongens. We zullen tegen Eupen uit een ander vaatje moeten tappen dan zondag. Da’s wel duidelijk.”

Hieronder vind je  het doelpunt terug dat Perbet scoorde in de clash tegen Beerschot:

Video

Doelpunten OHL-Beerschot (1-4)

OHL verloor in de terugwedstrijd van de finale met 1-4 van Beerschot. Perbet tekende voor de enige Leuvense treffer.