Goeie herinneringen aan Eupen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Goeie herinneringen aan Eupen

Thomas Henry en Brent Laes
KAS Eupen, da’s de eerste horde die OH Leuven moet nemen dit seizoen in de Jupiler Pro League. Veel nieuwe namen bij de Panda’s, al vinden we er ook ex-OHL’er Schouterden terug. In de voorbereiding wonnen de Leuvenaars met 2-1 in eigen huis. Maar de uitslag in een oefenpot zegt vaak heel erg weinig.

- OH Leuven begint maandagavond om 19u aan Den Dreef aan de nieuwe competitie.
- De Leuvenaars kijken dan KAS Eupen in de ogen.
- De Panda’s houden geen goeie herinneringen over aan de laatste confrontaties met OHL.

De manschappen van coach Brys hopen maandagavond de nul van de tabellen te vegen. Dat moet gebeuren tegen het goed voetballende KAS Eupen. De ploeg van ex-OHL’er Schouterden onderging een serieuze facelift tijdens het tussenseizoen. Het verzorgde voetbal met Spaanse invloeden en offensieve ingevingen veranderde niet.

OHL - Eupen vriendschappelijk

De laatste officiële wedstrijd tussen OH Leuven en KAS Eupen dateert alweer van 24 mei 2015. Toen won OHL op de zesde en laatste speeldag van de eindronde in de Proximus League met 0-1 op het veld van KAS Eupen. De Leuvenaars stootten die zondagmiddag door naar de Jupiler Pro League. Op het uur bracht Kostovski de bezoekers op voorsprong, op aangeven van Bostock. Croizet is de enige speler in de huidige kern die in die partij in actie kwam.

Kampioen op Eupen

Op speeldag twee van die eindronde hielden OH Leuven en Eupen elkaar in evenwicht aan Den Dreef. Bostock bracht de Leuvenaars iets voorbij halfweg de eerste helft op voorsprong, Garcia lukte na de rust de gelijkmaker.

Yohan Croizet

In de reguliere competitie van dat seizoen ‘14-‘15 pakte OHL half december een puntje in het Kehrweg Stadion. Centrale verdediger Vandenbroeck opende de score voor de bezoekers. In de slotfase zorgde Taulemesse ervoor dat de Panda’s toch nog een puntje thuishielden.

Op de vierde speeldag had OH Leuven aan Den Dreef relatief makkelijk gewonnen van Eupen. Croizet scoorde in de openingsminuten. Somé verdubbelde de Leuvense bonus in het absolute slot van de wedstrijd.

Kostovski scoort tegen Eupen

In het seizoen ‘13-‘14 kruisten OH Leuven en Eupen twee keer de degens in de eindronde. Op speeldag twee van die eindronde wonnen de Leuvenaars met 0-3 in Eupen. Twee keer Cerigioni en één keer Ruytinx, die was ingevallen voor de geblesseerde Ibou, tekenden voor de Leuvense doelpunten.

Op de slotspeeldag won OHL thuis met 2-1 van Eupen en zorgde er zo voor dat niet de Panda’s maar wel Moeskroen promoveerde naar de hoogste klasse. In die wedstrijd knikte Taulemesse de bezoekers al vroeg op voorsprong, op een hoekschop van Porcar. Ngolok en Cerigioni zorgden ervoor dat OHL de drie punten aan Den Dreef hield.

Hieronder vind je een video terug met één duidelijke boodschap: Leuven is ie!

Video

Leuven is ie

Maandag om 19 uur beginnen we aan een nieuw hoofdstuk.