Eerste puntje binnen De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Eerste puntje binnen

Vieren doelpunt Kotysch
OH Leuven pakte bij zijn comeback in de Jupiler Pro League meteen een puntje. Net voor het uur bracht Kotysch de thuisploeg op voorsprong. De ex-Kanarie trapte overhoeks binnen. Dik tien minuten later hingen de bordjes gelijk, nadat Nuhu raak had getroffen.

Tot aan de eerste drankpauze, halfweg de eerste helft, zagen we twee teams die enigszins met de handrem op speelden. De focus lag bij beide ploegen vooral op compact voetballen en geen foutjes maken. Meer dan enkele verre schoten op doel viel er dan ook niet te noteren in het eerste kwart van de partij tussen OH Leuven en KAS Eupen.

Net voor het halfuur moest De Wolf dan toch een keer vol aan de bak. De Eupense doelman redde knap met een voetveeg op een overhoeks schot van Duplus, na een korte hoekschop van Sowah. Kort daarop verdiende een goeie Leuvense combinatie, met Maertens in de hoofdrol, een beter lot.

Mathieu Maertens

Na goed een halfuur voetballen, onderscheidde Keet zich een eerste keer. Darren bokste de bal in hoekschop op een pegel van ver van Cools. Vijf minuten voor de rust verloren de Leuvenaars in dezelfde fase zowel Maertens als Tshimanga. In hun plaats draafden Van Hyfte en Raemaekers op.

Derrick Tshimanga

De eerste kans in de tweede periode was meteen raak voor OHL. Kotysch knalde kort voor het uur overhoeks binnen en gaf doelman De Wolf geen kans. Halfweg de tweede periode gooide de Eupense coach spits Ngoy in de strijd. Net na de tweede drankpauze zorgde Nuhu voor de gelijkmaker, na heel wat geharrewar voor het doel van Keet.

Sascha Kotysch

Een kwartier voor affluiten, diende Keet alles uit de kast te halen om Ngoy van een doelpunt te houden. Meteen daarop kopte Ndri op het dak van het doel, na een vrijschop van Peeters. In het slot verloor de thuisploeg ook nog Schuermans met een blessure.

Darren Keet

Zaterdagmiddag trekt OH Leuven voor zijn eerste verplaatsing naar Limburg. Daar speelt het om 16u30 tegen Racing Genk.