Brys: “Blessures overschaduwen goed resultaat” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Blessures overschaduwen goed resultaat”

Marc Brys 1
Bij zijn comeback in de Jupiler Pro League veegde OH Leuven al meteen de nul van het bord. Dat ene puntje tegen KAS Eupen eiste wel zijn tol. Liefst vier spelers liggen in de lappenmand na het duel met de Panda’s.

- De manschappen van coach Brys vochten maandagavond voor wat ze waard zijn tegen een goed voetballend Eupen.
- Dat leverde één puntje op tegen de Panda’s. OHL leek zelfs even op weg om de volle buit te pakken, na het openingsdoelpunt van Kotysch.
- De blessure van vier jongens overschaduwen dat eerste puntengewin van de Leuvenaars in de Jupiler Pro League.

Marc Brys

“De nul is weg en dat is uiteraard belangrijk”, zegt Brys na het 1-1 gelijkspel tegen Eupen. “Maar dat wordt zo overschaduwd door die vier ernstige blessures die we maandagavond opliepen. Zelfs een overwinning zou weinig vreugde gebracht hebben. Je werkt dagelijks met die gasten samen en dan valt het me erg zwaar om te zien hoe die jongens uitvallen.”

Marc Brys

De ernst van de blessures van het Leuvense viertal moet vandaag en morgen blijken. “Schuermans moest van het veld met een achillespeesblessure. Bij Tshimanga spreken we over de hamstrings. Maertens moest dan weer het terrein verlaten met een blessure aan de adductoren. Duplus blesseerde zich toen hij zijn knie verdraaide. Dat zijn toch blessures die lang kunnen aanslepen”, zucht de Leuvense coach. 

De jongens speelden met hun hart en vochten om dat ene puntje over de streep te trekken. Daar kun je als coach enkel gelukkig om zijn. Marc Brys

Toen OHL net voor de rust zowel Maertens als Tshimanga verloor, vielen de tactische richtlijnen wat in het water. “De jongens speelden vanaf dat moment vooral met hun hart. De manier waarop ze dat deden, was echt fantastisch. Zeer lovenswaardig hoe ze hebben gevochten tot de laatste snik om toch dat ene puntje over de streep te trekken. Als trainer kun je daar alleen maar gelukkig van worden.”

Derrick Tshimanga

Net voor het uur zag het er even heel erg mooi uit voor de thuisploeg. Kotysch had zijn ploeg op voorsprong gebracht met een gekruist schot, na een stilstaande fase. Kort na de tweede drinkpauze moesten de Leuvenaars de gelijkmaker toestaan. “Jammer dat we dat tegendoelpunt slikten. Het gebeurde wat in de kluts. Dat maakt het dubbel jammer”, aldus Brys.

Marc Brys

“Eupen zorgde uiteraard voor heel veel druk na de 1-0. Da’s niet meer dan logisch met die stand. Nu, ik kan uiteraard niet ontkennen dat de tegenstander zich de meest dominante ploeg toonde. Die gelijkmaker was dan ook zeker niet onverdiend. Maar nogmaals, die vier blessures overschaduwen het goeie resultaat dat we behaalden tegen Eupen.”

Marc Brys

In de samenvatting hieronder kun je nog eens de hoogtepunten bekijken van de wedstrijd tussen OH Leuven en KAS Eupen:

Video

Highlights OHL-Eupen

OHL begon zijn campagne in de Jupiler Pro League met een gelijkspel tegen Eupen.