OHL leent doelman Iversen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL leent doelman Iversen

Daniel Iversen 1
Doelman Daniel Iversen verdedigt dit seizoen de kleuren van OH Leuven. De 23-jarige Deen wordt voor één seizoen geleend van Leicester City FC. Iversen stond de voorbije twee seizoenen in doel in de Engelse League One en League Two.

Ondanks zijn jonge leeftijd staan er toch al meer dan 100 wedstrijden in de Engelse competitie op de teller van Iversen. Vorig seizoen stond hij 34 matchen tussen de palen bij Rotherham United in de League One. Hij maakte in juli 2019 zijn debuut in die League One, tegen AFC Wimbledon.

Daniel Iversen

In de campagne ‘18-‘19 verdedigde Iversen 42 matchen het doel van Oldham Athletic in de League Two. Dat seizoen schakelden ‘The Latics’ Premier League club Fulham uit in de FA Cup. Iversen had daar een groot aandeel in, want hij stopte in die partij een strafschop.

In januari 2016 had Iversen zijn thuisland Denemarken ingeruild voor Engeland. Hij verkaste van Esbjerg fB U19 naar Leicester City FC. Daar speelde hij 32 wedstrijden met de Beloften.

Daniel Iversen

Iversen kwam in 16 wedstrijden in actie bij de U21 van Denemarken. In september van vorig jaar pikte hij zijn eerste selecties mee bij de grote jongens. Daniel zat in de kern voor de kwalificatiematchen tegen Gibraltar en Georgië voor Euro 2020.

Wim De Corte, Technisch Directeur OH Leuven: “Met de komst van Daniel Iversen kunnen we onze eerste aanwinst voorstellen. Iversen is een jonge en getalenteerde doelman die alle jeugdreeksen van de Deense nationale ploeg doorlopen heeft. Hij brengt al heel wat ervaring mee en is een onmiddellijke versterking voor onze kern.”