Iversen: “Blij dat ik in Leuven ben” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Iversen: “Blij dat ik in Leuven ben”

Iversen 1
De 23-jarige Daniel Iversen maakte vanmiddag kennis met zijn nieuwe ploeggenoten. De Deense doelman kijkt er alvast naar uit om zich verder te kunnen ontwikkelen bij zijn nieuwe werkgever.

- OH Leuven leent Daniel Iversen voor één seizoen van zusterclub Leicester City FC.
- Vorig seizoen hielp de Deense doelman Rotherham United aan een ticket voor de Championship.
- Op termijn hoopt Iversen tussen de palen te staan bij Leicester. Maar hij focust zich nu volledig op OH Leuven.

“Ik ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van deze club”, zegt de van Leicester City geleende doelman. Veel weet hij nog niet over zijn nieuwe habitat. “Er wacht me een serieuze ontdekkingstocht”, glimlacht de Deen.

Daniel Iversen

“Ik hoorde veel goeds over het niveau van de Jupiler Pro League.” De stad Leuven leerde Iversen 2,5 jaar geleden al kennen. “Toen ben ik al eens komen kijken en ik hield daar een goed gevoel aan over.”

Wat zijn de kwaliteiten van onze nieuwe doelman? “Ik praat niet graag over mezelf en al zeker niet over mijn troeven”, antwoordt Daniel. Vorig seizoen stond de 1m91 grote doelman tussen de palen bij Rotherham United, in de League One. Met die club beukte hij de poorten open van de Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland.

Daniel Iversen

Iversen speelde vorig seizoen zo goed als alles bij ‘The Millers’. “Een goeie ervaring voor me, na één seizoen met Oldham Athletic in de League Two. Bij Athletic liet hij zich onder andere opmerken door in de FA Cup een strafschop te pakken van Mitrovic en zo Premier League ploeg Fulham uit de beker te knikkeren. “Een ongelooflijk moment voor mij en voor het team. Da’s zonder twijfel het hoogtepunt uit mijn carrière.”

Ik praat niet graag over mezelf en over mijn kwaliteiten. Daniel Iversen

De Deense doelman ruilde begin 2016 zijn thuisland voor Engeland. “Geen evidente periode”, herinnert Iversen zich. “Op mijn 18de stond ik plots op eigen benen in het buitenland. Ik was het Engels niet machtig toen ik aankwam in Leicester. De club heeft me erg goed opgevangen en me onder andere Engelse lessen laten volgen”, zegt de doelman die in zijn vrije tijd graag een potje golf speelt.

Daniel Iversen

Bij Leicester City heeft Iversen nog een contract tot 2025. Zijn droom is om ooit tussen de palen te staan bij de Engelse ex-kampioen. “Ik denk niet te veel na over de toekomst en tracht vooral te genieten van het moment. Uiteraard besef ik dat er mij nog een lange weg volgt om mijn droom te realiseren. Ik wil me nu in de eerste plaats verder ontwikkelen bij OH Leuven. Daar kijk ik echt naar uit.”

Daniel Iversen

Onze nieuwe aanwinst stelt zich hieronder voor aan de Leuvense fans:

Video

Een boodschap van Daniel Iversen

Doelman Daniel Iversen is onze eerst zomeraanwinst.