Vlietinck naar Den Dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vlietinck naar Den Dreef

Thibault Vlietinck 1
OH Leuven leent Thibault Vlietinck voor één seizoen van Club Brugge en bedong ook een aankoopoptie. De rechterflankspeler is speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Racing Genk.

Met de 22-jarige Vlietinck haalt OH Leuven een talentvolle winger in huis, die ook op de rechtsback uit de voeten kan. In het seizoen ‘18-‘19 liet de Knokkenaar erg mooie dingen zien in de Champions League-campagne van Club Brugge.

Hij draafde op het kampioenenbal op tegen toppers als Borussia Dortmund, Atletico Madrid, AS Monaco en Real Madrid. De jonge snaak beschaamde het vertrouwen van coach Ivan Leko allerminst en verbaasde vriend en vijand met zijn lef en rushes op de rechterflank. 

Thibault Vlietinck

Er staan ondertussen ook al 22 wedstrijden met landskampioen Club Brugge in de Jupiler Pro League op de teller van Vlietinck. Vorig seizoen kwam Thibault minder aan spelen toe onder coach Philippe Clement. Bij OHL wil Vlietinck opnieuw speelminuten vergaren en een vervolg breien aan zijn sterk debuutjaar onder Leko.

In de voorbereiding zag coach Marc Brys de jonge Vlietinck aan het werk in de oefenpot tegen OHL. De jeugdinternational wordt voor één seizoen geleend van Club Brugge, maar OHL kon wel een aankoopoptie bedingen. Vlietinck kan zaterdag eventueel al aantreden tegen Racing Genk.

Thibault Vlietinck

Wim De Corte, Technisch Directeur OHL: “Vlietinck is een jonge, Belgische rechterflankspeler die onze ploeg extra opties geeft. Hij werd opgeleid bij Club Brugge en speelde al een aantal wedstrijden met de A-ploeg, waaronder in de Champions League. Thibault was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging, die hij nu bij OH Leuven vindt.”