Hongaarse international naar Leuven De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Hongaarse international naar Leuven

Barnabas Bese 1
Barnabás Bese tekende een contract voor twee seizoenen bij OH Leuven. Deze twintigvoudige Hongaarse international kwam de voorbije vier seizoenen uit voor Le Havre in de Franse Ligue 2.

De 26-jarige Hongaar Barnabás Bese is een rechtsvoetige, polyvalente verdediger. Vorig seizoen kwam hij 25 keer in actie voor Le Havre in de Ligue 2. Bij die Franse club stond hij vier seizoenen lang zo goed als altijd in de basis en kwam hij in 114 competitiewedstrijden in actie.

Vóór hij in juli 2016 de overstap maakte naar de Franse Ligue 2, speelde hij 94 wedstrijden in de Hongaarse hoogste klasse. Dat deed Bese bij MTK Budapest, dat 23 landstitels veroverde in zijn thuisland.

Barnabas Bese

In 2011 ruilde Bese Ferencváros voor de U17 van MTK Budapest. De nieuwe rechtsachter van OH Leuven zat op de bank in de wedstrijd tussen Hongarije en België op het EK 2016 in Frankrijk. De Belgen schakelden de Hongaren uit in de achtste finale op het EK.

Wim De Corte, technisch directeur OHL: “Barnabás Bese is een polyvalente, rechtsvoetige verdediger met atletisch vermogen. Hij is Hongaars international en speelde de afgelopen vier seizoenen voor Le Havre. Daar konden we hem transfervrij oppikken. De komst van Bese geeft ons meer mogelijkheden op verschillende posities.”