Malinov: “OHL meteen mijn eerste keuze” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Malinov: “OHL meteen mijn eerste keuze”

Krisiyan Malinov 1
Ondanks de interesse van een rist Belgische en buitenlandse ploegen kiest Kristiyan Malinov er heel bewust voor om zijn carrière voort te zetten in Leuven.

- Kristiyan Malinov voelt zich klaar om potten te breken in een buitenlandse competitie.
- De Bulgaar wil zich in de Jupiler Pro League verder ontwikkelen en groeien als voetballer en als mens.
- Hij omschrijft zichzelf als een moderne zes die graag zorgt voor aanvallende impulsen.

Krisiyan Malinov

De ploegen stonden in de rij om de 26-jarige Bulgaarse international in te lijven. “Er was inderdaad interesse van een aantal andere clubs, maar ik wil daar liever niet over praten”, stelt de defensieve middenvelder voorzichtig. “Toen ik hoorde dat OH Leuven me graag wilde, zei ik meteen tegen mijn makelaar dat OHL mijn eerste keuze was. Het verhaal klopt hier gewoon en daar wil ik graag aan mee schrijven.”

Malinov

“Ik voel me klaar om het te maken in een buitenlandse competitie die hoger staat aangeschreven dan de Bulgaarse Parva Liga. In de Jupiler Pro League kan ik me verder ontwikkelen en groeien als voetballer. Ik zie de komst naar OHL als een logische stap in mijn carrière”, kijkt de defensieve middenvelder met een uitstekende mentaliteit uit naar zijn eerste buitenlands avontuur.

Malinov

Het belooft sowieso een ontdekkingstocht te worden voor Malinov. “Ik weet dat OH Leuven dezelfde eigenaars heeft als Leicester City en dat het team is gepromoveerd van de Proximus League naar de Jupiler League. Mijn ploegmaats en de stad Leuven zal ik wel snel leren kennen. Ik had al een goed gesprek met de coach en hij vroeg me om hier hetzelfde te brengen als in Bulgarije. Dat zit dus wel snor.”

Bij balverlies wil ik het leer zo snel mogelijk heroveren. Dan ben ik een echte pitbull. Kristiyan Malinov

Malinov komt het best tot zijn recht op de zes. “Maar ik ben geen klassieke defensieve middenvelder”, zegt de Bulgaar. “Ik houd ervan om mee naar voor te trekken en voor aanvallende impulsen te zorgen. Daarnaast wil ik de bal voelen. Als we het leer kwijt zijn, wil ik de bal zo snel mogelijk opnieuw veroveren. Dan ben ik een echte pitbull.

Krisiyan Malinov

In zijn thuisland staat Malinov vooral bekend om zijn uitstekende mentaliteit. “Ik ben een vechter en sta voor direct voetbal. Ik probeer ook snel te denken en te handelen op het veld.” Kristiyan maakte nog speelminuten in de openingsmatch van CSKA Sofia in de Parva Liga en lijkt dus topfit en inzetbaar. “Ik ben wedstrijdfit.”

Krisiyan Malinov

“Ik vertoefde nog nooit in België, zelfs niet met het Bulgaarse nationale elftal. Dit betekent een nieuw avontuur voor me, maar ik ben niet nerveus”, klinkt het zelfverzekerd. “Ik ken mijn kwaliteiten en weet perfect wat ik kan. Dat wil ik ook zo snel mogelijk tonen op het veld zodat ik de mensen hier in Leuven gelukkig kan maken.”

In de video hieronder nemen we de Leuvense fans mee achter de schermen van de fysieke testen van Malinov:

Video

Blik achter schermen fysieke testen Malinov

Volg mee achter de schermen van de fysieke testen van onze nieuwste aanwinst Kristiyan Malinov.