Drie goals, drie punten De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Drie goals, drie punten

Xavier Mercier 1
De eerste driepunter is binnen! Op het halfuur draaide Mercier een vrijschop van op zowat 20 meter mooi voorbij Pirard. Vroeg in de tweede periode schoof Efford de gelijkmaker voorbij Iversen. Mercier tekende net voor het uur voor de 1-2 en in het slot zette Henry de eindstand op het bord.

De thuisploeg zorgde al snel voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Koita mocht in de openingsminuten erg ver oprukken, waarna hij naast besloot. Kort daarop probeerde Koita het van iets verder, maar ook nu ging zijn schot naast de kooi van Iversen.

De bezoekers antwoordden op het kwartier met een schot van Sowah, na een goeie Leuvense aanval. Doelman Pirard duwde de bal in hoekschop. Amper vijf minuten later besloot Kotysch iets te zwak in de handen van Pirard, na een slimme vrijschop van Mercier.

Kamal Sowah

De Fransman zorgde op het halfuur dan maar zelf voor de Leuvense voorsprong. Xav borstelde een vrijschop knap binnen. Tien minuten voor de rust verkeek Pirard zich wat op een schot van Aguemon, Mercier schoot in de herneming in het zijnet.

Yanick Aguemon

Vroeg in de tweede periode liet Mercier na om de Leuvense bonus te verdubbelen. De Fransman raakte één-op-één niet voorbij Pirard. Het doelpunt viel aan de overkant: Mertens hield de bal binnen en Efford tikte aan de tweede paal de gelijkmaker binnen.

Kamal Sowah

Enkele minuten later was het wel raak voor Mercier. Xav kwam goed naar binnen en gaf Pirard geen kans met een schuiver. De Waaslanders antwoordden via een schot van Albenese, Iversen tikte over de deklat.

Xavier Mercier

In het slot van de partij moest Aguemon noodgedwongen naar de kant met een knieblessure. Myny kwam de winger vervangen. In die slotfase pakte Efford nog uit met een goed schot, waarop Iversen zich niet liet verrassen. De goed ingevallen Myny leverde net voor blessuretijd een assist af voor Henry.

Thomas Henry

Er volgt een interlandbreak. Enkel Bese (Hongarije) en Malinov (Bulgarije) komen in actie bij de Leuvenaars. Zaterdag 12 september ontvangen we om 18u30 een tweede Waalse topploeg met de Rouches van Standard de Liège.