Valse start voor OHL Women De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Valse start voor OHL Women

Vrouwen Gent 1
OHL Women verloor op de openingsspeeldag met 0-3 tegen Gent Ladies. Het erg jonge team van coach Coenraets betaalde leergeld.

De bezoekers startten goed aan de wedstrijd en zetten hoog en agressief druk. Na dat moeilijke openingskwartier rechtten de Leuvense vrouwen de rug. Ze vonden nu wel de voetballende oplossing en forceerden enkele kansen.

Vrouwen Gent

Net op dat moment scoorde Lommen een eerste keer voor Gent Ladies. Nog voor de pauze had Janssens de gelijkmaker aan de voet. In plaats van af te werken in de zestienmeter verkoos ze om af te leggen. Weg kans.

De thuisploeg startte met goeie intenties aan de tweede helft, maar maakte te vaak omschakelfouten en technische fouten. Dat leidde op het uur tot een tweede tegendoelpunt, via opnieuw Lommen.  Na die 0-2 kwam OHL nooit meer echt in de match. Een kwartier voor affluiten, zette Loonen de eindstand op het bord.

Karlijn Helsen

“We hebben best een aantal goeie kansen gecreëerd, maar de keuze voor doel was vaak niet de juiste of de meest efficiënte”, zegt Jimmy Coenraets. “Er stonden zondag vijf meisjes jonger dan 18 aan de aftrap. We betaalden leergeld omdat we nog niet goed kunnen omgaan met het powervoetbal en de agressiviteit die Gent op de mat bracht.”

Jimmy Coenraets

Zaterdag 5 september trekt OHL naar Luik. Daar speelt het om 14u30 tegen Standard.

OH Leuven: Lammertijn, Kees, Tysiak, Mertens (85’ Lameir), Janssens, Onzia, Eurlings (71’ Vanzeir), Cattoor (74’ Geers), Yuceil, Schryvers, De Bondt.

Hieronder vind je een vlog terug van Lenie Onzia:

Video

OHL Vlogt: Lenie Onzia van OHL Women

Kapitein Lenie Onzia geeft ons een blik achter de schermen van de voorbereiding van OHL Women.