Opnieuw brilscore voor Beloften De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Opnieuw brilscore voor Beloften

Beloften KVM 1
Geen doelpunten maandagavond in de partij tussen OH Leuven en KV Mechelen. Zoals vooraf verwacht kregen we een erg gesloten wedstrijd aan de Korbeekdamstraat. De Leuvense Beloften puurden twee punten uit evenveel wedstrijden en spelen volgende week hun inhaalwedstrijd tegen Standard de Liège.

“Twee keer op rij 0-0 in de competitie. Ik denk niet dat ik dat al heb meegemaakt”, zegt coach Gunter Vandebroeck. “We kregen weinig ruimte in een gesloten wedstrijd die eindigde op een billijk gelijkspel. De gemiddelde leeftijd lag bij KV Mechelen iets hoger dan bij ons en dat merkte je af en toe wel, zeker op fysiek vlak.”

Beloften KVM

In het eerste deel van de 1ste helft voetbalden de Leuvense Beloften wat te traag, iets te slordig ook. Dat deden ze beter in het tweede deel vóór de pauze, al leidde dat niet echt tot uitgespeelde kansen. “We kwamen wel een aantal keer in de zestienmeter en toonden ons dreigend, maar het was telkens net niet. We slaagden er niet in om te concretiseren voor doel. Nochtans hadden we daar op training aandacht aan besteed.”

Beloften KVM

De tweede helft leek wel een kopie van de eerste. “We voetbalden wat te veel achteruit, speelden ook iets te vaak terug op onze doelman. Daarnaast leden we te veel balverlies en kwamen we er te weinig uit. Om dat te verhelpen, brachten we op het uur met Vanhaeren een spits. Die hield de bal iets meer bij, waardoor we ook wat meer présence hadden in de box.”

KV Mechelen dreigde een paar keer na de rust, vooral op fases waarin de Leuvenaars zich te slordig toonden. Zo trapten de Kakkers één keer rakelings naast, bij een poging net buiten de zestienmeter. Wat later konden de bezoekers enkele keren afdrukken uit een scrimmage voor het Leuvense doel, maar er gooide zich telkens een Leuvenaar voor het leer.

Beloften KVM

De beste mogelijkheid voor de Leuvenaars viel in blessuretijd met een vrijschop, na een fout op de ingevallen Nsingi. Jochmans joeg de bal hoog over doel, tot grote ontevredenheid van Vandebroeck. “We wisten dat de doelman een stap ging zetten op die vrijschop en hadden daarom gevraagd om de bal naar de verste hoek te trappen. Wanneer dat dan niet gebeurt, stelt me dat teleur. Da’s iets wat we intern eens moeten bespreken, want dit kan eigenlijk niet op dit niveau.”

“In close games zoals tegen KV Mechelen moet je echt je momenten pakken. Daar slagen we op dit moment niet echt in. Dat was ook al zo tegen Anderlecht op de openingsspeeldag. Het afmaken van kansen, het omhoog krikken van ons rendement is dan ook één van onze voornaamste werkpunten. Wanneer je onze twee oefenwedstrijden meetelt, hielden we gisteren voor de vierde keer op rij de nul, da’s dan weer positief.”

Beloften KVM

Volgende week maandag ontvangt OH Leuven het Standard van ex-OHL’er Joost Hendrickx aan de Korbeekdamstraat. “Een leuk weerzien, maar ook weer een wedstrijd waarin de details de uitslag zullen bepalen. De zaken die minder liepen tegen RSC Anderlecht en KV Mechelen zullen beter moeten, willen we iets rapen tegen de Luikenaars.”

OH Leuven: Bayo, Schingtienne, Ngoy, Ulvan, Jochmans, Acquah, Toure (60’ Vanhaeren), Taildeman, Juste (75’ Nsingi), Tahara, Keita.