Luikse vrouwen te sterk De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Luikse vrouwen te sterk

OHL Vrouwen 1
Een jeugdig OHL Women moest op de tweede speeldag de duimen leggen tegen een matuur Standard de Liège. De Leuvense vrouwen verloren met zware 6-2 cijfers. Eurlings en Schryvers zorgden voor de Leuvense doelpunten.

De bezoekers startten vrij behoorlijk aan de wedstrijd, al dienden ze het initiatief wel te laten aan de Luikse vrouwen. De focus lag bij de Leuvenaars dan ook vooral op de organisatie achterin. Vroeg in de partij strafte Schoenmakers een individuele fout af en zette de thuisploeg zo op voorsprong. Kort daarop dwong Janssens de Luikse doelvrouw tot een parade op een ver schot.

OHL Vrouwen

In de slotfase van de eerste helft sloeg Schoenmakers opnieuw toe. Dat deed ze nog eens tien minuten na de pauze. “Een zeer efficiënt en matuur Standard strafte elk foutje bij ons af”, zegt coach Jimmy Coenraets. Halfweg de tweede helft tekende Gelders voor de 4-0 en wat later zorgde alweer Schoenmakers voor de forfaitscore.

In het slot van de partij pikten Schryvers en Eurlings hun doelpuntje mee en tussen die twee Leuvense doelpunten in trof Vanmechelen raak voor de thuisploeg. “Een zeer matuur Standard kwam telkens met de juiste oplossingen. Da’s nu net wat ons jeugdig team nog moet leren”, beseft Coenraets na de 6-2 nederlaag tegen een topploeg.

OHL Vrouwen Jimmy Coenraets

Nu volgen twee competitievrije weekends voor de Leuvense vrouwen. Ze werken wel een oefenmatch af tegen Zulte Waregem. “We gaan die twee weken gebruiken om de objectieven opnieuw juist te zetten en onze bekermatch voor te bereiden.”

OHL Women: Lammertijn, Kees, Tysiak, Mertens (65’ Vanzeir), Janssens (70’ Corbeels), Eurlings, Yuceil, Geers (45’ Cattoor), Onzia, Schryvers, De Bondt.