Derde gelijkspel op rij De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Derde gelijkspel op rij

OHL Beloften 1
OH Leuven leek maandagavond tegen Standard de Liège op weg naar zijn eerste overwinning in het nog jonge seizoen. Meteen na de rust bracht Tahara de Leuvenaars immers op voorsprong. Maar in het slotkwartier slikten de jongens van coach Vandebroeck nog een vermijdbaar doelpunt.

Drie wedstrijden, drie punten. “Dat hadden er vijf moeten zijn”, zegt Gunter Vandebroeck na het 1-1 gelijkspel, thuis tegen Standard. “Dan hadden de jongens loon naar werken gekregen in hun eerste drieluik van het seizoen. We toonden ons drie keer competitief, maar we schieten niet veel op met al die gelijke spelen.”

OHL Beloften

Vooral gisteren liet OH Leuven twee punten door de vingers glippen. We zagen een evenwichtig openingskwartier aan de Korbeekdamstraat, zonder doelkansen. De Luikenaars dreigden een eerste keer in een omschakeling, doelman Bayo duwde de bal in hoekschop. Het Leuvense antwoord volgde snel: Juste trapte, randje zestien, op de Luikse doelman. Aan de overkant moest Bayo het leer nog eens in hoekschop verwerken op een schot buiten de zestien. Op die hoekschop werkte Ulvan een kopbal van de doellijn.

OHL Beloften

“In die eerste helft kwamen we wel een aantal keer in de box, maar de bal viel net niet goed. Ik liet de jongens tijdens de rust weten dat ze wat hoger moesten voetballen en dat de opbouw soms te slordig was. Daar kon Standard enkele keren van profiteren voor de rust. Ik stelde een en ander bij en bracht Nsingi voor Toure”, zegt Vandebroeck.

OHL Beloften

In de openingsminuut van de tweede helft scoorde Tahara in twee tijden vanuit een erg schuine hoek. Dat gaf de Leuvenaars een boost. Ze gingen nu wel hoger spelen, wonnen hun duels en hadden de Luikenaars bij het nekvel. Juste kon dat overwicht net voor het uur niet omzetten in cijfers. Hij mikte, na goed doortikken van Tahara, op de Luikse doelman in plaats van naar één van de beide hoeken. “Daar hadden we de match moeten beslissen”, zucht Vandebroeck.

OHL Beloften Gunter Vandebroeck

Tahara dwong de Luikse doelman wat later nog tot een redding, toen hij naar de korte hoek mikte. “We hadden de wedstrijd onder controle, de slordigheden bleven uit en Standard toonde zich niet meer gevaarlijk, op een schot van op zowat 20 meter na dat naast zoefde. Maar tien minuten voor affluiten slikten we een heel zuur doelpunt, nadat we drie tactische fouten maakten op rij in dezelfde fase. Dat zou toch echt niet mogen.”

OHL Beloften

Na die domper herpakten de Leuvenaars zich snel en probeerden ze de wedstrijd alsnog in hun voordeel te doen kantelen. Dat lukte bijna ook nog, maar Nsingi kwam net te laat om een voorzet van Taildeman binnen te leggen. “Spijtig, want er zat zeker meer in dan een gelijkspel”, besluit Vandebroeck. Komend weekend trekken de Beloften naar KAS Eupen.

OH Leuven: Bayo, Ulvan, Schingtienne, Ngoy, Taildeman, Juste, Keita, Jochmans, Acquah, Tahara (85’ Vanhaeren), Toure (46’ Nsingi).