Statistieken kiezen duidelijk kant van Standard De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Statistieken kiezen duidelijk kant van Standard

OHL - Standard 1
OH Leuven ontvangt zaterdag om 18u30 Standard de Liège in het King Power at Den Dreef Stadion. De Luikenaars verloren dit seizoen nog niet en toonden zich telkens een solide geheel dat voorin weinig kansen nodig heeft om te scoren. Het wordt dus niet evident voor de Leuvenaars om zaterdag voor het eerst in hun bestaan de drie punten te pakken tegen de Luikse furie.

- OH Leuven probeert zaterdag voor een kleine stunt te zorgen en als eerste ploeg dit seizoen drie punten te rapen tegen Standard de Liège.
- Dat zou meteen ook een primeur zijn in de geschiedenis van de Leuvense club, want het lukte OHL nog nooit om de volle buit te rapen tegen de Luikenaars.
- Een kleine 2.000 Leuvense fans kunnen de clash tegen de Rouches bijwonen in het stadion en zien Laurent Henkinet terug op Den Dreef.

Philippe Montanier smeedde in geen tijd een hecht en solide blok aan de boorden van de Maas. De Fransman zorgde voor herkenbare patronen op het veld en de nodige automatismen. Dat maakt dat de Luikenaars na vier speeldagen op de tweede plaats prijken met tien punten. Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Beerschot gingen voor de bijl. Enkel Racing Genk slaagde erin Standard twee punten afhandig te maken. Heel opvallend: de Rouches slikten slechts één doelpunt in 360 minuten competitievoetbal. 

OH Leuven en Standard de Liège ontmoetten elkaar al acht keer in competitieverband. De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van de Luikenaars. Zij trokken zes keer aan het langste eind en verloren geen enkel duel met OHL. Voor Henkinet betekent de partij van zaterdag de terugkeer naar Den Dreef. Lolo stond 55 wedstrijden in doel bij de Leuvenaars en had vorig seizoen een belangrijk aandeel in het veroveren van de eersteperiodetitel.

Laurent Henkinet

Op speeldag 24 van het seizoen 2015 - 2016 stonden beide teams voor het laatst oog in oog met elkaar in een wedstrijd die er echt toe doet. Ngawa en Croizet stonden toen in de Leuvense basis. Aan Den Dreef verloor OH Leuven met 0-2. In de openingsminuten gaf Dossevi doelman Riou geen kans met een afstandsschot. Nog voor het halfuur zette Boschilia de eindscore op het bord op aangeven van Dossevi.

Eerder dat seizoen had OHL een knap puntje geraapt op Sclessin. De zowat 24.000 supporters zagen de Luikenaars de rust ingaan met een 0-2 achterstand. Croizet opende in de eerste minuut van de partij de score. Remacle, op pas van Ngawa, verdubbelde net voor de rust de Leuvense bonus. Emond op het uur en Santini een kwartiertje later zorgden ervoor dat er toch één puntje in Luik bleef.

OHL - Standard

In de campagne 2014 - 2015 puurden de Leuvenaars één puntje uit twee ontmoetingen met de Rouches. Op speeldag 18 bleef het 0-0 aan Den Dreef. Die partij ging de geschiedenis in door het voorval tussen Ruytinx en Carcela. Cerigioni kreeg vijf minuten voor de rust rood. Enkele minuten later gingen Ruytinx en Carcela zwaar in de clinch. Bjorn zag geel, Carcela rood omdat hij de Leuvense aanvoerder een oplawaai had bezorgd.

Ook op speeldag vier van dat seizoen eindigde de partij tussen Standard en OHL niet met 22 spelers. Rechtsachter Bandalovski pakte in het slot twee gele kaarten. Eerder in die partij zorgde de ongelukkige Buysens er met een own-goal voor dat de drie punten aan de boorden van de Maas bleven.

OHL - Standard

In de eerste twee seizoenen dat OH Leuven uitkwam op het hoogste niveau pakte het geen enkel punt tegen de Rouches. De Leuvenaars scoorden slechts één keer in die vier ontmoetingen en kregen er liefst dertien om de oren. Vooral de 0-4 thuisnederlaag aan het einde van de campagne in ‘12-‘13 deed pijn. Een uitverkocht Den Dreef zag Ezekiel in de openingsminuut zijn 14de treffer van het seizoen maken. Batshuayi, Ciman en Bulot haalden ook de trekker over en maakten het Luikse feest compleet.

Op de vorige speeldag won Standard met 0-3 op het Kiel met de volgende spelers: Bodart, Vanheusden, Avenatti (61’ Oulare), Cop (70’ Tapsoba), Cimirot, Shamir (76’ Bokadi), Fai, Lestienne, Gavory, Raskin, Laifis.