Première voor OHL De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Première voor OHL

Kamal Sowah
De eerste driepunter in het bestaan van OH Leuven tegen Standard de Liège is een feit. Dik tien minuten voor affluiten, bracht Sowah de thuisploeg op voorsprong. Op dat moment speelden de Leuvenaars al 20 minuten met een mannetje meer, nadat Gavory twee keer geel had gepakt. De Luikenaars konden na die 1-0 niet meer terugvechten.

Lestienne en Raskin tekenden voor het eerste gevaar in de partij. Lestienne besloot eerst een half metertje naast de kooi van Iversen, Raskin mikte wat later voorlangs. Aan de overkant kon Henry net niet goed afdrukken in de zestienmeter. Nog steeds in de openingsfase van de wedstrijd moest Bese redding brengen op de lijn, na een goeie Luikse aanval.

Barnabas Bese

Net voor halfweg de eerste helft knalde Sowah naar doel, na een snelle Leuvense aanval. Het schot van de Ghanees leek op weg naar de netten, maar een Luikse verdediger gooide zich in extremis in de baan van de bal. Tien minuten voor de rust creëerde de thuisploeg de veruit beste kans uit de eerste helft. Sowah legde panklaar voor Henry. De Leuvense topschutter zag zijn schot afgeweerd door Bodart.

Kamal Sowah vs Standard

In de openingsminuten van de tweede periode verloor OHL Croizet. Vlietinck draafde op in de plaats van de Fransman. Cimirot opende met een afstandsschot de debatten in de tweede helft. Zijn knal ging maar rakelings over het doel van Iversen. Op het uur vielen de Luikenaars met tien man, toen Gavory een tweede keer geel zag.

De Leuvenaars lieten de bal goed rondgaan, maar echt gevaar creëren was moeilijk. Het bleef ook opletten voor de Luikenaars. Twintig minuten voor affluiten, draaide Cop goed weg en trapte dan maar net voorlangs. Brys bracht wat later met Perbet een extra spits in en haalde de moegestreden Malinov naar de kant.

Kristiyan Malinov vs Standard

Goed tien minuten voor het affluiten zorgde Mercier voor het voorbereidende werk, een weer erg bedrijvige Sowah rondde perfect af. Enkel via Oulare konden de Luikenaars in het absolute slot nog even dreigen.

Kamal Sowah

Er staan nu twee uitwedstrijden op het programma voor OH Leuven. Volgende week zaterdag trekken de manschappen van coach Marc Brys naar de kust. Daar geven ze KV Oostende partij. De week daarop volgt een verplaatsing naar de Ghelamco Arena.