Brys: “Publiek maakte zeker verschil” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Brys: “Publiek maakte zeker verschil”

Marc Brys 1
Een knap doelpunt van Sowah, na alweer goed voorbereidend werk van Mercier, zorgde ervoor dat OH Leuven zaterdag voor het eerst in zijn geschiedenis de drie punten pakte tegen Standard Luik. Een verdiende overwinning overigens. Zeker op basis van het tweede deel van de eerste periode en het laatste halfuur.

- Sowah bezorgde een kleine 2.000 Leuvense fans zaterdagavond een delirium.
- De Ghanees werkte een klein kwartier voor affluiten perfect af op een knappe assist van Mercier.
- Scoren was de Leuvenaars niet gelukt in de eerste helft, ondanks een viertal uitstekende kansen.
- Coach Brys stelt terecht dat zijn ploeg verdiend de drie punten pakte tegen de Luikenaars.

rode kaart Gavory

“Standard nam de match meteen in handen. Wij startten iets te nerveus aan de partij. Het duurde wat te lang voor het juist zat bij ons. Ik vond ons iets te veel brandweer spelen in de aanvangsfase”, zegt Marc Brys. “We reageerden niet accuraat genoeg op de infiltrerende middenvelders van de Luikenaars. Nochtans hadden we daar vooraf voor gewaarschuwd.”

Marc Brys

Na een lastige eerste tien minuten knokten de Leuvenaars zich in de partij. “We vonden de ruimtes beter. Zo kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. We creëerden liefst vier grote kansen in de eerste helft tegen een team dat bovenin meedraait. Jammer dat we niet konden scoren. Het tweede deel van de eerste helft waren wij duidelijk de betere ploeg.”

Marc Brys

De Luikenaars startten ook in de tweede helft verschroeiend. “Indrukwekkend hoe Standard acteerde meteen na de rust. Het serveerde knap voetbal. We kwamen die periode goed door en namen opnieuw over. Na de rode kaart voor Gavory, die wij in zekere zin afdwongen omdat we de bezoekers in de verdediging drukten, pakten wij de wedstrijd over. Al slaagden we er niet in om echt uitgespeelde kansen af te dwingen. Door die rode kaart kantelde de wedstrijd in ons voordeel omdat we met dat mannetje meer een mentaal voordeel kregen.” 

Fantastisch hoe een jonge gast als Raemaekers opstaat. In de eerste helft speelde hij Sowah vrij met een wereldpas. Marc Brys

Brys ging in het laatste kwart van de partij vol voor de drie punten en bracht Perbet in voor de erg bedrijvige Malinov. Die drie punten kwamen er ook, toen Sowah een klein kwartier voor affluiten het bevrijdende doelpunt scoorde. “Een mooie goal trouwens, na alweer een assist van Mercier. Na die voorsprong zakten we wat te ver terug. Da’s jammer. We hadden ons ding moeten blijven doen. In de slotfase kwamen we goed weg met die kans van Oulare. Daar hadden we het geluk dat we niet kenden in de voorbije wedstrijden. Ik denk dat ik mag zeggen dat we verdiend gewonnen hebben.”

Marc Brys en Kamal Sowah

Op de persconferentie sprak Montanier over ‘bricolage’ door het uitvallen van Lestienne en de rode kaart van Gavory. “Ik denk dat wij alles kennen van bricolage met de blessuregolf die ons teistert”, luidt de repliek van Brys. Net na de rust viel Croizet uit. “Yohan heeft al een dikke week last van de rug. De blessures zorgen ervoor dat andere jongens hun kans krijgen. Zo is het fantastisch om te zien hoe een jonge gast als Raemaekers opstaat. In de eerste helft gaf hij een wereldpas op Sowah. Dat doet me heel veel deugd.”

Toon Raemaekers

Wat ook deugd deed, was de aanwezigheid van zo’n kleine 2.000 Leuvense fans in het King Power at Den Dreef Stadion. “Het publiek was vocaal aanwezig en steunde ons. Onze supporters hebben zaterdag zeker een verschil gemaakt. De spelers waren opgeladen om, na een gelijkspel en een nederlaag thuis, de drie punten te pakken voor de fans.”

Hieronder een video om onze fans te bedanken:

Video

Bedankt, fans!

Bedankt dat jullie er opnieuw bij waren. Bedankt dat jullie de regels respecteerden en alles vlot lieten verlopen. En bedankt om ons naar de overwinning te stuwen!