Lastige verplaatsing voor Beloften De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Lastige verplaatsing voor Beloften

Beloften 1
Op speeldag vier wacht de Leuvense Beloften een verre verplaatsing naar Eupen. Daar trachten ze vanaf 19u30 iets te rapen tegen een technisch sterke ploeg met veel snelheid voorin.

- Mauen, Tahara en Sels zijn out voor de partij op het veld van KAS Eupen.
- De tegenstander van vanavond springt zeer efficiënt om met de doelkansen. Laat nu net daar het schoentje wringen bij OH Leuven.
- De technische staf van OHL analyseerde de thuiswedstrijd tegen Standard de Liège en focuste op training op die aspecten die nog beter moeten.

De Beloften van KAS Eupen tellen, net als OH Leuven, drie punten uit drie wedstrijden. Op KRC Genk en RSC Anderlecht ging Eupen kopje onder. Thuis won het overtuigend van KAA Gent. De Leuvenaars speelden drie keer gelijk, maar verdienden zeker meer in de openingsfase van de competitie.

Coach Gunter Vandebroeck kan straks tegen Eupen niet rekenen op Mauen. Maxime herstelt van zijn hamstringblessure en zit op schema. In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Standard de Liège viel Tahara uit met een knieblessure. Hij is out voor de partij tegen KAS Eupen. Doelman Sels is voor langere tijd onbeschikbaar met een polsblessure.

Gunter Vandebroeck

“Een verplaatsing naar Eupen is zelden een gemakkelijke klus”, beseft Vandebroeck. “Het is een technisch sterke ploeg met veel snelheid voorin. Daarnaast springt Eupen ook nog eens zeer efficiënt om met zijn kansen. Da’s een aspect waar wij het de voorbije wedstrijden moeilijker mee hadden. Daarin moeten wij nog stappen zetten. Daar staat wel tegenover dat wij als team goed georganiseerd speelden in het competitiebegin. Die stabiliteit geeft ons mogelijkheden om te groeien.”

Het gelijkspel van vorige week thuis tegen Standard de Liège zorgde bij de manschappen van Vandebroeck voor ontgoocheling. “De jongens voelden zelf ook wel dat ze meer verdiend hadden dan dat ene puntje. Op de trainingen zag ik de voorbije week een goeie teamspirit en veel gedrevenheid. Ik merkte ook dat het vertrouwen bij de spelers groeit.”

Beloften Standard

“We hebben een aantal facetten uit de wedstrijd tegen Standard de Liège geanalyseerd en op training gefocust om net die zaken te verbeteren. Hopelijk zien we daar vanavond al resultaat van tegen KAS Eupen”, hoopt Vandebroeck stilletjes op een eerste overwinning van het seizoen.

Gunter Vandebroeck kiest vanavond uit: De Schrevel, Bayo, Collette, Ulvan, Taildeman, Stanic, Schingtienne, Ngoy, Keita, Goditiabois, Jochmans, Saeys, Juste, Acquah, Lefrancq, Nsingi, Vanhaeren, Toure.