Geen punten tegen efficiënt Eupen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Geen punten tegen efficiënt Eupen

Beloften
Na drie gelijke spelen raapten de Leuvense Beloften maandagavond niets Am Kehrweg. Bovendien zagen ze Ulvan (blessure) en Ngoy (twee gele kaarten) uitvallen. Volgende week kan er thuis maar beter gewonnen worden tegen Waasland-Beveren.

De Leuvenaars hadden het niet onder de markt tegen een technisch en fysiek erg sterk Eupen, dat zich ook nog eens erg scherp toonde in de zone van de waarheid. “We kenden een moeilijk eerste halfuur”, geeft coach Vandebroeck ruiterlijk toe. “We moesten het balbezit laten aan een dominant Eupen. De thuisploeg voetbalde met veel intensiteit, zette hoog druk en daardoor hadden wij het moeilijk om op te bouwen. We kwamen ook vaak een stapje te laat.”

De bezoekers lagen dan wel onder in het veldspel, toch forceerden ze vier open doelkansen in de eerste helft. In de openingsfase besloot Ulvan op de Eupense doelman. Rond het halfuur knalde Acquah van buiten de zestien tegen de deklat. Kort daarop stond Stanic helemaal vrij aan de tweede paal op een Leuvense hoekschop. Hij kon niet goed besluiten op doel. Kort voor de rust zette Collette zich goed door op rechts, waarna hij Nsingi bediende in de zestienmeter. De doelman kon redding brengen omdat Nsingi het leer niet goed raakte.

Beloften

Tijdens de rust droeg Vandebroeck zijn jongens op wat hoger druk te zetten en wat meer intensiteit in hun spel te steken. Tien minuten na de pauze kregen de bezoekers al een opdoffer te verwerken toen de Panda’s de score openden. Enkele minuten later had Vanhaeren de gelijkmaker aan de voet. Hij moest maar binnenduwen na een ingestudeerde vrije trap, maar raakte de bal slechts half. Net voor halfweg de tweede helft verdubbelde Eupen de bonus uit een omschakeling, na Leuvens balverlies rond de middenlijn.

Wij creëerden de betere kansen, Eupen toonde zich sterker in het veldspel en vooral een stuk efficiënter. Gunter Vandebroeck

Vandebroeck bracht met Toure en Juste nog wat offensieve krachten in. Dat leidde een minuut of tien voor het laatste fluitsignaal tot een goeie kans voor Toure, maar hij knalde op de doelman. “We bleven, ook na die 2-0, niet bij de pakken zitten en toonden dus een goeie mentaliteit. Da’s zeker positief. Maar we mogen niet blind zijn voor onze tekortkomingen. We scoorden slechts één keer in vier wedstrijden. Dat is gewoon te weinig en dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Met zo’n gemiddelde kun je geen wedstrijden winnen.”

Gunter Vandebroeck

Volgende week ontvangen de Leuvenaars aan de Korbeekdamstraat Waasland-Beveren. “Een wedstrijd die we moeten winnen. Daarvoor zullen we ons wel meer killer moeten tonen in de zestienmeter. We vergeten onszelf gewoon te belonen voor de vele arbeid die we verrichten.”

Vandebroeck hoopt Ulvan, die geblesseerd uitviel tegen Eupen, klaar te krijgen voor die belangrijke wedstrijd. De Leuvense coach kan alleszins niet rekenen op Ngoy. Die pakte Am Kehrweg twee keer geel in de slotfase en zit dus tegen de Waaslanders een schorsingsdag uit. “Niet slim om twee keer geel te pakken op luttele minuten van het einde, wanneer je bovendien ook nog eens 2-0 achterstaat.”
 
OH Leuven: Bayo, Collette, Schingtienne, Ngoy, Ulvan (80’ Taildeman), Acquah, Stanic (69’ Juste), Keita, Jochmans, Vanhaeren (69’ Toure), Nsingi (86’ Lefrancq).