Koude douche aan zee De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Koude douche aan zee

Thomas Henry 1
Twee doelpunten van Sakala, eentje voor en eentje na de rust, en een pareltje van Gueye zorgden voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen voor de kustploeg. Maertens zorgde goed tien minuten voor affluiten voor de Leuvense eerredder.

De thuisploeg begon, zoals te verwachten viel, erg fel aan de wedstrijd. Dat leidde tot enkele hoekschoppen en een paar schoten naar doel, maar uitgespeelde kansen vielen er in de eerste vijfentwintig minuten niet te noteren in de Diaz Arena. Tot Hjulsager zijn duivels ontbond. Hij sneed door de Leuvense defensie en bood Sakala de 1-0 aan op een dienblaadje.

Doelpunt KVO

In het tweede deel van de eerste periode ging Sowah neer in de zestienmeter. Scheidsrechter Dierick zag er geen graten in en gaf Myny geel omdat die er één van de assistenten attent op maakte tijdens zijn opwarming langs de lijn. In het slot van de eerste periode kopte Gueye naast op een hoekschop van D’Arpino. Aan de overkant redde Hubert in twee tijden op een schot van Mercier.

Kamal Sowah

Geen Iversen meer aan het begin van de tweede periode. Romo maakte zo zijn debuut voor de Leuvenaars. In de openingsminuten van die tweede helft knalde Sowah goed naar doel. Zijn schot ging maar net naast de kooi van Hubert. Het doelpunt viel even later aan de overkant. Sakala haalde opnieuw de trekker over. Brys greep in en bracht Croizet voor Bese.

Rafael Romo vs Oostende

Op het uur mikte Gueye van dichtbij in het zijnet. Even later scoorde hij wel van op een meter of dertig een heel knap doelpunt. De ingevallen Tucic besloot een klein kwartier voor affluiten op doelman Hubert. Wat later was het dan toch raak voor de bezoekers. Maertens knalde binnen op een vrijschop van Mercier.

Xavier Mercier vs Oostende

Zaterdag staat er opnieuw een verplaatsing op het programma voor OH Leuven. Dan zakken de Leuvenaars af naar de Ghelamco Arena.