Beloften moeten veerkracht tonen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften moeten veerkracht tonen

Beloften 1
OH Leuven wil, na de mindere prestatie vorige week tegen KAS Eupen, maandagavond de drie punten aan de Korbeekdamstraat houden tegen Waasland-Beveren. De Waaslanders puurden vier punten uit vier wedstrijden en wonnen vorig weekend van KV Mechelen.

- De Leuvense Beloften willen, na drie gelijke spelen en een nederlaag, vanavond koste wat kost de drie punten thuishouden.
- Dat moet gebeuren tegen Waasland-Beveren, dat op de vijfde plaats prijkt in het voorlopig klassement.
- Ngoy is geschorst, Sels ligt nog steeds in de lappenmand. Tahara lijkt speelklaar, Mauen hervat deze week de groepstrainingen.

“Vorige week speelden we een van onze mindere wedstrijden tot dusver”, blikt coach Gunter Vandebroeck nog even terug op de 2-0 nederlaag Am Kehrweg. “We proberen elke week opnieuw een stabiele en collectieve prestatie te leveren, maar soms kom je al eens wedstrijden tegen waarin het niet loopt zoals je wilt.”

“Het is belangrijk om dan voort te werken en te focussen op het volgende doel. Dat deden we de voorbije week. De jongens hebben de afgelopen dagen prima getraind. Ze toonden veel energie en zijn vastberaden om positief te reageren tegen Waasland-Beveren. De nederlaag op het veld van KAS Eupen heeft ons nog meer gemotiveerd.”

Gunter Vandebroeck

De Leuvense coach ziet zijn jonge groep week na week groeien. “Spelers hangen goed aan elkaar, zijn bereid om een stapje extra te zetten en willen vooruit. Ze nemen meer en meer verantwoordelijkheid op en durven elkaar ook feedback geven. Dat is mooi om te zien, al zijn we daarin nog steeds groeiende. Alleen daarom al hadden we onze eerste zege van het seizoen verdiend. We willen die eerste driepunter absoluut vanavond najagen.”

“Het is nu aan ons om veerkracht te tonen als team, na drie gelijke spelen en een eerste nederlaag. In topsport gaat het erom dat je alles uit jezelf tracht te halen. Vaak zijn het dan niet de allerbeste spelers die het topniveau halen, maar wel de teamspelers. In onze manier van samenspelen, kunnen we straks een verschil maken en dat staat altijd voorop.”

Beloften

Geen Ngoy vanavond tegen de Waaslanders. Javan pakte vorig weekend twee gele kaarten tegen Eupen en moet geschorst toekijken langs de zijlijn. Doelman Sels blijft nog een tijdje in de lappenmand met zijn polsblessure. Beter nieuws valt er te rapen over Tahara en Mauen. Tahara sloot aan bij de groep en verteerde de laatste trainingen goed. Maxime zit in de selectie. Mauen legde zondag met succes zijn medische testing af en zal vanaf deze week de groepstrainingen hervatten.

Coach Vandebroeck kiest uit: De Schrevel, Bayo, Collette, Ulvan, Taildeman, Stanic, Schingtienne, Keita, Kalin, Jochmans, Saeys, Juste, Acquah, Rosado, Tahara, Nsingi, Vanhaeren, Toure.