Loon naar werken De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Loon naar werken

Beloften Beveren 1
De jongens van coach Gunter Vandebroeck boekten op de vijfde speeldag hun eerste overwinning van het seizoen. Ze wonnen in eigen huis verdiend met 3-0 tegen Waasland-Beveren. Door die broodnodige driepunter staan de Leuvense Beloften terug tussen de mensen in het klassement.

De thuisploeg startte erg scherp aan de partij. In de openingsminuut zag Acquah zich foutief gestopt na een balrecuperatie. Ulvan draaide de vrijschop voorbij de muur in het doel. Net voor het kwartier werd Acquah gehaakt in de zestienmeter. Kapitein Ulvan nam zijn verantwoordelijkheid en verdubbelde de Leuvense voorsprong van op de stip. De bezoekers kwamen in die eerste periode niet verder dan een schot voorlangs, terwijl de Leuvenaars de 3-0 nog lieten liggen.

Beloften Beveren

Meteen na de rust zette Vanhaeren de eindstand al op het bord. Tibe won zijn duel en plaatste de bal overhoeks binnen. Juste en Jochmans kregen elk nog een goeie kans om de score nog verder op te drijven, maar lieten dat na. Achterin gaf OH Leuven ook in die tweede helft zo goed als niets weg. De Leuvenaars hielden voor de derde keer in vijf wedstrijden de nul.

Beloften Beveren

“Eindelijk krijgen we loon naar werken”, klinkt coach Vandebroeck opgelucht na de eerste overwinning van het seizoen. “We speelden bijna een perfecte wedstrijd. We zetten hoog druk, staken veel energie in ons spel en scoorden op de juiste momenten. Deze driepunter hadden we al vroeger in het seizoen verdiend.”

“Ik ben echt trots op de jongens. Ze toonden veel discipline en vooral ook veerkracht tegen Waasland-Beveren. Da’s toch knap na die mindere prestatie vorige week op KAS Eupen. We beseften maar al te goed dat we de drie punten moesten thuishouden. De spelers bewezen dus dat ze goed kunnen omgaan met druk. Deze overwinning moet vertrouwen geven en daar kunnen we op voortbouwen.”

Gunter Vandebroeck

Dankzij die eerste driepunter van het seizoen schuift OH Leuven weg onderin het klassement. “Het is nog vroeg uiteraard, maar ik ben wel blij dat we nu opnieuw tussen de mensen staan. Net als vorig seizoen zijn ook nu zowat alle ploegen aan elkaar gewaagd. Je moet dus zorgen dat je mee bent. Nu wacht ons een verplaatsing naar AA Gent. We hebben het daar altijd moeilijk tegen. Maar da’s voor volgende week.”

Beloften Beveren

OH Leuven: Bayo, Ulvan, Schingtienne, Stanic, Taildeman (82’ Nsingi), Juste (78’ Collette), Keita, Jochmans, Acquah, Vanhaeren (71’ Toure), Tahara (87’ Saeys).