Knappe driepunter De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Knappe driepunter

Goal celebration vs KAA Gent
OH Leuven wint voor het eerst in zijn geschiedenis van KAA Gent. Kort voor de rust poeierde Sowah de bal voorbij Roef. Nog geen twee minuten later verdubbelde Maertens de voorsprong van de bezoekers, na goed voorbereidend werk van Henry. Meteen na de pauze duwde Sowah de 0-3 tegen de netten. Twintig minuten voor affluiten, zorgde Dorsch van op de stip voor de 1-3. Kleindienst tekende voor de 2-3, ook al van op de stip.

Niangbo zorgde voor het eerste gevaar in de partij. Hij knalde hard naar doel en dwong Romo tot een parade. Net voor het kwartier moest Raemaekers redding brengen op een poging van dichtbij van Kleindienst. De bezoekers antwoordden met een vrijschop van Mercier die slechts een halve meter naast de kooi van Roef zeilde.

Malinov vs KAA Gent

Nog voor halfweg de eerste helft kwamen de Leuvenaars goed weg, toen Mohammadi tegen de paal besloot. Aan de overkant zetten Mercier en Bese een goeie aanval op, Maertens kon in de zestien net niet besluiten. Rond het halfuur strafte Kleindienst balverlies van Raemaekers niet af.

Dik vijf minuten voor de rust zag Henry zijn schot in hoekschop verdwijnen. Wat later was het dan toch raak voor OHL. Sowah knalde het leer keihard voorbij Roef, na een korte hoekschop met Mercier. Nog voor scheidsrechter Lardoit voor rusten blies, verdubbelde Maertens die Leuvense voorsprong. Thieu werkte simpel af, na een knappe actie van Henry.

Kamal Sowah en Mathieu Maertens vs KAA Gent

Vroeg in de tweede helft dikte Sowah aan voor OH Leuven. Kamal duwde binnen, op aangeven van Mercier. Gent kende kort daarop geen geluk, toen Plastun tegen de deklat besloot. De bezoekers verloren nadien zowel Ouedraogo en Malinov met een blessure. Ngawa en Keita kwamen op het veld.

Kamal Sowah en Xavier Mercier vs KAA Gent

Twintig minuten voor affluiten, kregen de Oost-Vlamingen een strafschop nadat Bese de bal met de hand had beroerd in de zestienmeter. Romo koos de goeie hoek, maar Dorsch scoorde toch. Dat deed wat later ook Kleindienst. Ook al van op de stip, na fout van Keita in de zestien. De Gentenaars besloten nog tegen de deklat, maar bleven met lege handen achter.

Romo vs KAA Gent

Zaterdag 3 oktober ontvangen we Zulte Waregem in het King Power at Den Dreef Stadion. De wedstrijd tegen Essevee start om 18u30.