Verplaatsing naar fysiek sterk Gent De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Verplaatsing naar fysiek sterk Gent

Beloften 1
Er wacht de Beloften maandagavond een lastig karwei. Ze zakken af naar Gent, dat twee van zijn drie wedstrijden won. De Oost-Vlamingen staan voor fysiek voetbal en hebben voorin enkele snelle jongens lopen.

- De Leuvense Beloften trekken vanavond naar Gent. Daar proberen ze vanaf 19u30, net als de A-kern zaterdag, de drie punten buit te maken.
- Vorig seizoen ontpopte KAA Gent zich tot het zwarte beest van OH Leuven. De Gentenaars zijn behoorlijk gestart aan de competitie met winst tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen en een nederlaag Am Kehrweg.
- Ngoy komt terug uit schorsing, Mauen herviel helaas in zijn blessure. Sels is met succes geopereerd aan de pols.

“We staan voor een lastige verplaatsing naar Gent”, waarschuwt coach Gunter Vandebroeck. “Het is altijd moeilijk voetballen tegen KAA Gent. Ze zijn fysiek sterk in de duels en hebben voorin enkele snelle spelers lopen. Wedstrijden tegen Gent worden vaak beslecht in de duels. We moeten ons daar dan ook mentaal op voorbereiden. Als we het niet kunnen opbrengen om die duels aan te gaan, zullen we achter de feiten aanlopen. We moeten durf en lef tonen vanavond.”

Gunter Vandebroeck

De Leuvense Beloften tankten vertrouwen na de thuiszege tegen Waasland-Beveren. “Een beloning voor het harde werk in de voorbereiding en in de eerste weken van de competitie. Ik gaf de spelers een extra dag recuperatie om deze week met twee wedstrijden voor te bereiden. Vrijdag nemen we het thuis op tegen Racing Genk.” 

Beloften

Vandebroeck zag de afgelopen dagen op training weer dezelfde honger en samenhorigheid als vorige week. “Onze collectiviteit vormt de motor van het team. Die motor draait elke dag een beetje beter en wat langer. Dit proces is al een tijdje bezig en daar trachten we als team verdere stappen in te zetten. Deze groep wil meer en zal niet stoppen tot ze het doel bereikt heeft.”

Ngoy komt terug uit schorsing. Sels is met succes geopereerd aan zijn pols en kan binnenkort starten aan zijn revalidatie. Minder goed nieuws is er van Mauen. Maxime hervatte vorige week de groepstrainingen, maar herviel onverwacht in zijn blessure. “We moeten nu even de reactie monitoren om de ernst en de oorzaak te kunnen inschatten. Dit is een domper op een verder prima trainingsweek van de groep.”

Coach Vandebroeck kiest uit: De Schrevel, Bayo, Collette, Ulvan, Taildeman, Stanic, Ngoy, Schingtienne, Keita, Jochmans, Saeys, Juste, Acquah, Rosado, Tahara, Nsingi, Vanhaeren, Toure.