Geen geluk voor Jong OHL in strafschoppenloterij De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Geen geluk voor Jong OHL in strafschoppenloterij

Jong OHL tegen Gent 1
Jong OHL stuntte ei zo na in de beker van België. De Leuvense meisjes moesten pas na strafschoppen de duimen leggen tegen KAA Gent Ladies, de regerende bekerhouder. OHL Women gaat wel door naar de volgende ronde van de beker, na forfait van Aalst.

In het openingskwartier diende Jong OHL wat terug te plooien onder druk van de bezoekers. Nadien vonden de Leuvense meisjes de organisatie en overwonnen ze de stress van de eerste minuten. Ze knokten zich in de wedstrijd en toonden zich de evenknie van het team uit de Super League. Jong OHL tekende zelfs voor de beste kansen in de eerste helft. Jammer dat de scheidsrechter handspel in de Gentse zestien door de vingers zag.

Jong OHL tegen Gent

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft met Jong OHL dat gretig en agressief uit de kleedkamer kwam. Het geloof in een heuse stunt steeg met de minuut. Achterin stond de organisatie perfect en Detruyer trapte een huizenhoge kans voorlangs. De Leuvense meisjes vochten als leeuwinnen voor elke morzel grond en bleven de voetballende oplossing zoeken.

Geen doelpunten binnen de reguliere speeltijd en dus volgden strafschoppen. De vingertoppen van doelvrouw Euvrard en de binnenkant van de paal hielden Jong OHL in extremis uit de volgende bekerronde. Net geen stunt dus voor de meisjes van coach Van Den Abbeel.

Jong OHL tegen Gent

Jong OHL: Van Den Bergh, Maelfait, Swevers, Helsen (73’ Wils), Detruyer, Lameir (77’ Meeuwis), Cattoor, Hellinx, Michiels, Corbeels, Vanzeir.  

OHL Women bekert wel een ronde verder, nadat de vrouwen uit Aast forfait hadden gegeven. In die volgende ronde treft OHL Women Standard de Liège.